Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №928 від 30.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Антидепресанти домашнього приготування

Антидепресанти домашнього приготування

Депресія — хворобливий стан туги, пригніченості, безвиході, який супроводжується фізичними (зниження тонусу організму, сповільненість рухів, порушення травлення тощо) і психічними (пригнічений настрій, незв’язне мовлення, загальмованість) розладами.

До групи ризику входять самотні, підлітки, люди похилого віку, а також жінки середнього віку в передклімактеричний період. Зазвичай людину переслідують думки про свою непотрібність нікому, безглуздість життя. Депресивний стан часто поглиблюється хворобами, нестачею грошей, прогріхами, в яких вона звинувачує себе, тощо.

Депресія — це серйозна проблема, яка не терпить зволікання. Що довше людина перебуває в цьому стані, то важче їй буде вийти з нього.

Легкі форми депресії можна перемогти силою самонавіювання. Намагатися позбутися песимістичних думок, більше відпочивати, гуляти, релаксувати. Слід менше сидіти перед телевізором, краще послухати спокійну музику. Захоплюватися прийомом антидепресантів не варто. Ліпше зупинитися на заспокійливих засобах рослинного походження, які нескладно приготувати самостійно.

Народна медицина рекомендує велику кількість трав із яскраво вираженою антидепресивною дією. Ось кілька рецептів. — Змішайте порівну висушені та подрібнені листки розмарину, плоди глоду й корені оману. Заваріть 400 мл окропу 1 ст. л. суміші трав. Розмарин — рослина потужної дії, тому приймайте напій, прислухаючись до свого стану. Допомагає як тонізувальний і загальнозміцнювальний засіб. — Для приготування цілющого настою в разі депресії, фізичного і нервового виснаження, втоми: по 1 ст. л. коренів любки, елеутерококу і м’яти настояти 1—2 години в склянці окропу, пити по 50 мл 4 рази на день, додаючи 1 ч. л. меду. Цей настій гарно тонізує і зміцнює організм, швидко відновлює сили. — Тонізувальний, антидепресивний та імуностимулювальний засіб: по 2 ст. л. плодів глоду і шипшини, 1 ст. л. кропиви, по 1 ч. л. коренів родіоли і заманихи засипте в термос і залийте 2 л окропу. Настоюйте 6 годин і пийте по 200 мл двічі-тричі на день.

Із депресією можна і треба боротися. Потрібно використовувати всі доступні засоби та методи: починаючи від самонавіювання, релаксації, зайнятості новими інтересами і закінчуючи застосуванням лікарських зборів рослинного походження та ароматерапією. Корисно перед сном прийняти хвойну ванну і випити кухлик чаю з лимоном і медом. Треба тільки захотіти почати життя заново.

30.08.2019ПЕРЕД ЗАСТОСУВАННЯМ ОБОВ’ЯЗКОВО ПОРАДЬТЕСЯ З ЛІКАРЕМ!



Рівне-Ракурс №10 від 30.08.2019p. 
На головну сторінку