Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №929 від 05.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Прості поради як позбутися синців під очима

Недостатня кількість кисню в організмі або неполадки в роботі нирок, порушення кровообігу, куріння або постійний стрес, хронічне недосипання - все це може привести до того, що з’являються синці під очима. Тому необхідно знати як з позбавитися від них, якщо вони все-таки виникли.

Самий перший і самий надійний - це правильно харчуватися і дозволяти собі спати не менше 7-8 годин на добу, намагатися не піддавати себе стресовим ситуаціям, а також скоротити кількість сигарет або зовсім кинути палити. Однак подібні поради у ритмі нашого часу і з нашою роботою поєднати не завжди реально, тому варто розглянути ще кілька варіантів.

По-перше, при наявності часу і фінансів можна скористатися послугами косметолога.

Якщо ви не маєте і ні того, ні іншого можна позбутися від них самостійно. Вам допоможе косметика для обличчя, що володіє підтягуючим і зволожуючим ефектом. Перед тим як купити - прочитайте уважно склад. У нього повинні входити такі інгредієнти: колаген, він підтягає шкіру обличчя і робить її більш еластичною; кофеїн – стимулює обмінні процеси і так само поліпшує тонус шкіри обличчя; гіалуронова кислота, що має зволожуючий ефект та поліпшує циркуляцію крові; екстракт зеленого чаю, який допомагає усунути набряки, марганець, що сприяє позбавленню від темних кіл і покращує кровообіг.

У домашніх умовах допоможе позбутися кіл під очима шавлія, а точніше компрес з неї. У 100 мл окропу додайте одну чайну ложку подрібненого листя, і дайте настоятися 15 хвилин. Зробіть теплий і холодний настій. І чергуйте компрес на закриті очі, змінюючи тампони з теплих на холодні кожні 10 хвилин.

Допомогти може маска з листя петрушки, зелене листя якої необхідно дрібно нарізати і покласти на шкіру повік на 15-20 хвилин, накривши зверху вологими тампонами. Картопляна маска поліпшить кровообіг в шкірі під очима і допоможе впоратися з припухлістю повік. Необхідно змішати 2 частини тертої сирої картоплі з 2 частинами борошна і 1 частиною молока, покласти на повіки і тримати 15-20 хвилин.

Досить ефективним способом позбавлення від синців під очима є масаж. Візьміть в звичку після ранкового вмивання по дві-три хвилини подушечками пальців помасажувати шкіру навколо очей.

Поради:

Пийте воду. Це завжди допомагає, особливо, коли справа доходить до позбавлення від темних кіл. Вода також допоможе вам розслабитися.

Дотримуйтеся здорового харчування, багатого на вітаміни С, D і Е.

Переконайтеся, що ви не п’єте багато на ніч. Це може викликати набряклість на ранок.

Сфокусуйтеся на шкірі під очима. Пам’ятайте, що будь-який контакт з цією ділянкою повинен бути ніжним.

Не тріть очі. Іноді алергія змушує нас чесати очі, але не завжди. Це також може бути звичкою або проявом нервозності. Незважаючи на причину, потрібно перестати це робити, так як це пошкоджує чутливу шкіру і викликає набряклість і зміна кольору.

Носіть темні окуляри, щоб захистити очі від впливу сонця.

05.09.2019



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2019p. 
На головну сторінку