Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №929 від 05.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Як полегшити біль у суглобах

Як полегшити біль у суглобах

Навіть невелике зниження ваги може допомогти. Так ви приберете зайве навантаження на стегна, коліна, шию і спину. Зайві кілограми додаються до звичайного навантаження на ці місця, збільшуючи ризик зламати хрящ. Люди із зайвою вагою можуть також мати більш високі рівні речовин, що викликають запалення.

Зміцнюйте м’язи навколо суглобів

Сильні м’язи навколо суглобів означають менше навантаження на ці суглоби. Дослідження показують, що, наприклад, слабкі стегнові м’язи збільшують ризик остеоартриту колін. Навіть невелике збільшення сили м’язів може зменшити цей ризик. Уникайте швидких повторюваних рухів в ушкоджених суглобах.

Зміцнюйте м’язи тулубу

Як може сильний черевний прес допомогти захистити суглоби? Сильні м’язи живота і спини допомагають тримати рівновагу. Чим краще ви тримаєте рівновагу, тим менше ймовірність пошкодити суглоби під час падіння або у зв’язку з іншими травмами. Тому що включіть у план щоденних тренувань вправи, які зміцнюють м’язи тулубу.

Їжте рибу для зменшення запалення

Якщо у вас біль у суглобах внаслідок ревматоїдного артриту, їжте більше риби. Жирна риба, лосось або скумбрія - хороше джерело омега-3 жирних кислот. Омега-3 допоможуть зберігати ваші суглоби здоровими, а також зменшать запалення, джерело болю в суглобах і загальної хворобливості у людей з ревматоїдним артритом. Не любите рибу? Спробуйте приймати риб’ячий жир у капсулах.

Не забувайте про кальцій

Молочні продукти і зелені овочі, наприклад, броколі або звичайна капуста – хороше джерело кальцію. Також частіше бувайте на сонці, щоб вистачало вітаміну Д.

Захистіть суглоби правильною поставою

Підводьтеся і сідайте прямо. Правильна постава захистить всі ваші суглоби, від шиї до колін. Один з найпростіших способів поліпшити поставу – це гуляти. Чим швидше ви йдете, тим складніше вашим м’язам утримати тулуб вертикально. Також поставу покращує плавання.

05.09.2019



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2019p. 
На головну сторінку