Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №278 від 08.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Народний банк

Анатолій Озімковський: "Головний клієнт Ощадбанку - населення"

ВАТ “Ощадбанк” - одна з найбільших фінансово-кредитних установ України з розгалуженою мережею філій та відділень. Історично склалося так, що Ощадний банк відіграє не тільки економічну, а й важливу соціальну роль як для свого власника - Держави, так і для населення України. Ощадбанк задовольняє потреби значної частини громадян України в гарантованому заощадженні та накопиченні коштів, виступаючи єдиним агентом Державної гарантії повернення заощаджень.

Підтримка з боку власника надала значної впевненості діям Ощадбанку, який здійснює сьогодні першочергові заходи зі стабілізації та поліпшення фінансового стану. Банк розробляє детальні кроки, мета яких - утримання наявних та залучення нових клієнтів, зміцнення позицій у найдинамічніших і прибуткових сегментах банківських послуг.

Будучи універсальною банківською установою, Ощадбанк і надалі планує дотримуватися цього статусу. Широка присутність у всіх регіонах України - одна з основних конкурентних переваг Банку, яка надає можливість реалізовувати фінансові продукти там, де представництва інших банків відсутні. Проте утримання мережі потребує значних капіталовкладень у покращання внутрішнього та зовнішнього обладнання, підвищення сервісу та культури обслуговування клієнтів - фізичних осіб. Це, у свою чергу, повинно мати зворотний ефект у вигляді прибуткової діяльності кожної установи.

Ощадбанк реалізуватиме переважно стандартизовані та уніфіковані банківські продукти із заощадження, фінансування споживчих та житлових потреб, здійснюватиме розрахунки.

Найбільш популярні банківські продукти в національній валюті, якими користуються наші клієнти, - поточний пенсійний вклад, строковий пенсійний вклад, вклади “Арсенал”, “Накопичувальний Ощадного банку” та “Новий відсоток”.

Зростає також обсяг кредитів, наданих фізичним особам на купівлю житла на вторинному ринку. Розширюється споживче кредитування, забезпечене одним предметом іпотеки, зокрема, збільшується попит на кредити для придбання автомобіля.

Вагомою перевагою Ощадбанку, в порівнянні з рядом інших фінансових організацій, що пропонують “надзвичайно вигідні” кредити, є його повна прозорість і чесність у відносинах із клієнтом. Це означає повну відсутність будь-яких щомісячних комісій (на перший погляд, невелика сума, але за весь час користування кредитом - це добрий шмат “кредитного пирога”). Окрім того, відсотки в Ощадбанку нараховуються тільки на залишок, причому є можливість безкоштовного дострокового погашення.

Іншим перспективним напрямом діяльності є комплексне фінансове обслуговування державних підприємств і представників малого та середнього бізнесу. Для цих категорій клієнтів банк запровадить нові послуги та пакетне обслуговування.

Позитивна динаміка розвитку, збільшення статутного капіталу і відчутна підтримка з боку Держави дають Ощадбанку змогу впевнено дивитися у майбутнє. Він сьогодні має достатній потенціал для того, щоб відновити історичну лідируючу позицію у сфері надання фінансових послуг. Фінансові показники Ощадбанку за останні кілька років засвідчили позитивні тенденції в його діяльності.

Рівненське регіональне управління, яке останні вісім років очолює Анатолій Озімковський, за фінансовими показниками займає перші місця серед регіональних управлінь Ощадбанку України. За його ініціативою управління - єдине в державі! - працює за спеціальною централізованою формою обліку. Тут постійно ведеться активний пошук оптимальної мережі банківських установ, спрямований на максимальне задоволення попиту як населення, так і підприємств різних форм власності. “Скрізь, де є грошові потоки, має бути присутній Ощадбанк”, - вважає пан Анатолій.

Працівники Рівненського регіонального управління Ощадбанку цінують уміння Анатолія Озімковського мобілізувати людей різної фахової підготовки, різних характерів на досягнення поставлених перед колективом фінансово-економічних показників. Анатолій Володимирович - сучасний керівник-фінансист, який, щоб не відволікатися від розв’язання стратегічних проблем, довірив вирішення усіх тактичних питань своїм підлеглим.

Як керівник регіональної структури Ощадбанку і депутат обласної ради, Анатолій Озімковський працює на підвищення ролі державного статусу Ощадбанку на Рівненщині, посилення його впливу на економічне і соціальне життя регіону, зростання достатку мешканців краю.

08.02.2007



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2007p. 
На головну сторінку