Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №929 від 05.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Сесія Рівнеоблради: про стан доріг та призначення керівників комунальних закладів

Сесія Рівнеоблради: про стан доріг та призначення керівників комунальних закладів

30 серпня, депутати Рівненської обласної ради зібралися на пленарне засідання двадцять сьомої сесії. У порядку денному близько 50 питань.

Розглядаючи питання про стан будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг на території Рівненської області у 2019 році, а саме під час звіту начальника управління Укртрансбезпеки Рівненщини Миколи Коваленка, у депутатів виникло чимало питань стосовно роботи управління. Зокрема, народні обранці стверджують, що працівники габаритно-вагового контролю не штрафують перевізників і водіїв, які не дотримуються дозволеної ваги для перевезення автомобільними дорогами. В результаті, депутати Олександр Бучинський, Богдан Файфура та Василь Кльоп дійшли висновку, що Микола Коваленко не може впоратися зі своїми обов’язками тому має покинути свою посаду. Проте, інші депутати не підтримали їхньої пропозиції. Тоді Олексій Бучинський запропонував звернутися до начальника Укртрансбезпеки України, стосовно керівника Рівненського обласного управління Миколи Коваленка, який не відповідає займаній посаді. Однак, і цю пропозицію депутати не підтримали.

Крім того, депутати розглядали кадрові питання, а саме призначали керівників обласних комунальних підприємств та закладів.

Зокрема, обрали очільника Рівненського обласного виробничого комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства «Рівнеоблводоканал». На посаду претендували 4 кандидати – Василь Бляшин, Володимир Зленко, Андрій Карауш, Ігор Катульський. Контракт із попереднім директором Андрієм Караушем закінчився, та під час сесії депутати продовжили контракт з Андрієм Караушем ще на 5 років.

Також депутати проголосували за укладання контракту з Олександром Булигою на посаду директора Рівненського обласного краєзнавчого музею, котрий виграв конкурс ще весною минулого року.

Острозький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Івановича Острозького очолить Ігор Приступа.

Ще на 3 роки продовжили контракт з директором Мирогощанського дитячого будинку-інтернату Григорієм Буркацьким.

Рівненським психоневрологічним інтернатом протягом наступних трьох років керуватиме Василь Дрозд.

Здолбунівський будинок-інтернат для людей похилого віку та інвалідів очолить Володимир Боярчук. Контракт з ним підпишуть на рік.

Рівненським обласним центром комплексної реабілітації інвалідів ще 5 років керуватиме Оксана Кравчук.

Керівником Рівненського обласного центру організації оздоровлення та формування здорового способу життя дітей та молоді буде Оксана Фурманець.

Директором Рівненського будинку вчених стане Діана Гордійчук.

Без очільника залишився Рівненський обласний протитуберкульозний диспансер. Переможцем конкурсу на цю посаду став Федір Аврука. Втім, до сесійної зали прийшли протестувальники, зазначаючи, що Аврук не подав на конкурс усі документи, а деякі навіть підробив. Тож голосів за призначення пана Авруку не вистачило.

Олеся Оленіч

05.09.2019



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2019p. 
На головну сторінку