Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №931 від 19.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

На Рівненщині «розкручують» проєкт «Медове коло»

Мережа маршрутів, яскраві події та унікальні туристичні пропозиції. Усе це передбачає проєкт «Медове коло», над реалізацією якого триває робота в області.

«Медове коло» - це туристична локація, що об’єднує територію Рівненського, Костопільського, Березнівського, Корецького та Гощанського районів.

В рамках реалізації туристичного проєкту в селі Хотин відбулася перша робоча зустріч представників влади, бізнесу та задіяних громад, де йшлося про мету проєкту, заходи та очікувані результати.

Організатори розповіли, що в рамках проєкту організують більше 10 експедицій для збору та систематизації інформації про туристичні цікавинки території. Організатори наголошують – це будуть не лише знані об’єкти Рівненщини, а й маловідомі. Буде створено 4 локальні маршрути: у Деражненській, Шпанівській, Березнівській та Соснівській громадах.

«Проєкт «Медове коло. Активізація громад» фінансується й з обласного бюджету, адже є переможцем конкурсу проєктів розвитку територіальних громад. Взагалі, наша область займає лідируючі позиції не тільки з написання проєктів, а ще й з отримання на них фінансування. Ще один з проєктів, які мають фінансування «Створення інфраструктури туристичного Зеленого шляху «Медове Коло» біля с.Шпанів Рівненського району», - зазначила заступниця голови РОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Важливою метою створення Зеленого шляху «Медове коло» є стимулювання розвитку підприємництва до туристичного діяльності. Як розповів керівник проєкту «Медове коло. Активізація громад» Юрій Ойцюсь, це підхід до комплексного розвитку території».

Відтак, кожен із жителів найменшого населеного пункту території «Медове коло» зможе запропонувати унікальну послугу для туристів – сувенірна продукція, еко-продукти, екскурсійні, побутові послуги, прокат тощо – та стати рушієм розвитку громади.

19.09.2019



Рівне-Ракурс №10 від 19.09.2019p. 
На головну сторінку