Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №933 від 03.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кілька порад щодо використання апельсинової шкірки у побуті

Апельсини - ароматні, соковиті, яскраві та дуже смачні... та й корисні. А ось що ви робите після того, як апельсин з’їдений? Викидаєте шкірку? Даремно!

Апельсинові шкірки краще не викидати, а сушити - у господарстві пригодяться, і не раз.

Висушені апельсинові шкірки можна...

...додавати в чайник із заваркою, попередньо розламавши скоринку на дрібні шматочки - і смак, і аромат цитруса забезпечений! Зберігати шкірки зручно у звичайній скляній баночці, як і інші приправи.

...кидати у ванну. Адже у шкірках багато ефірної олії та вітаміну С, що поглинається шкірою. І пахне чудово, і для шкіри корисно!

...кидати в камін для розпалювання. Адже в апельсинових скоринках багато горючої маслянистої речовини - лимонену, від якого відмінно розпалюється вогонь.

...підпалити, загасити і покласти на блюдце так, щоб скоринка якийсь час димілася. Аромат - краще будь-якого освіжувача. Навіть того, котрий нишком узятий з рідного офісу -)

...додавати у випічку. Досить заварити їх невеликою кількістю окропу, а коли набрякнуть, покласти в тісто. Щоб шматочки були зовсім дрібними, краще нарізати їх ножем ще у сирому вигляді, і вже в такому виді засушити. Або, як варіант - подрібнити сухі шкірки у кавомолці.

...використовувати, щоб відучити кота гризти домашні рослини. Кішки не люблять запах апельсинових шкірок, тому якщо покласти їх на підвіконня, вусатий пустун припинить копатися в горщиках з вашими улюбленими кімнатними рослинами або розсадою.

...перетворити у варення. Екзотичне, але спробувати варто! Все, що знадобиться - 1 кг апельсинових шкірок, 1 кг цукру і 2 л води.

Ось рецепт варення з апельсинових шкірок:

Заздалегідь зібрані шкірки нарізати тонкими смужками або перемолоти на м’ясорубці, залити водою на 3-5 днів, міняючи її щодня, щоб вийшла вся гіркота. Шкірки повинні стати м’якими, але не надто. Вимочені шкірки залити окропом, додати цукор і варити кілька разів, по 30-40 хвилин.

Наприкінці варіння можна додати лимонну кислоту або лимонний сік.

03.10.2019



Рівне-Ракурс №10 від 03.10.2019p. 
На головну сторінку