Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №935 від 17.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Яка риба скільки зберігається

Яка риба скільки зберігається

Особливу увагу треба звернути на умови зберігання пресерви, бо риба в них не проходить термічну обробку.

• Свіжу рибу треба зберігати за температури від 0 до –1 градусів і вжити якомога швидше, оскільки вона швидко псується. Довше трьох діб можна зберігати лише в замороженому, в’яленому, копченому і консервованому стані.

• Заморожена риба зберігається за температури –18 градусів від 3 до 10 місяців залежно від виду риби. Якщо температура у вашій морозильній камері від –5 до –6 градусів, рибу в ній можна зберігати до двох тижнів.

• В’ялена (сушена) риба за оптимальних умов має термін зберігання до 6 місяців. Тобто приготовлену влітку тараньку варто з’їсти до Нового року. В’ялену і підв’ялену рибу за температури від –5 до –8 градусів (тобто у морозилці) можна зберігати до року.

• Зберігання засоленої риби (оселедця) залежить від концентрації солі та температури. Якщо у холодильнику від 0 до +1 градуса, слабосолену рибу можна зберігати до 6–7 діб, середньо і сильно солену – до 30.

• Риба гарячого копчення зберігається не більше трьох днів за температури від –2 до +2 градусів. Холодного копчення – максимум до трьох місяців (у вакуумній упаковці).

• Найкраще зберігаються рибні консерви – до трьох років, залежно від виду риби, способу консервування.

• Особливу увагу треба звернути на умови зберігання пресерви, бо риба в них не проходить термічну обробку. Трапляється, що пресерви «плачуть»: масні потоки свідчать про розгерметизацію. Усередину такої пресерви потрапляє повітря, і відповідно розмножуються мікроорганізми. Соус, у якому міститься філе, має бути прозорим.

• Пресерви мають лежати тільки в холодильнику з температурою не вище 0 градусів. Зверніть увагу на дату виготовлення, умови зберігання і термін придатності.

17.10.2019



Рівне-Ракурс №10 від 17.10.2019p. 
На головну сторінку