Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №936 від 24.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Гощанську ЦРЛ готують до реформи «вторинки»

Гощанську ЦРЛ готують до реформи «вторинки»

У 2020 році стартує реформа у вторинній і третинній ланках медицини. Це амбулаторна та стаціонарна допомога. Зміни безпосередньо стосуються і районних центральних лікарень Рівненщини, які вже почнуть працювати в конкурентних умовах.

До старту реформи готова Гощанська ЦРЛ, вважають в райдержадміністрації. Адже вдалося вивести заклад на якісніший рівень, як в плані матеріального забезпечення, так і умов перебування пацієнтів.

Найперше у лікарні оновили відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Це найнеобхідніше, адже Гощу перетинає міжнародна траса, тому треба бути готовими до оперативного надання медпослуг.

Для відділення реанімації, яке раніше розміщувалось у трьох невеликих кабінетах, виділили окремий блок, зробили ремонт і придбали нове обладнання. Для цього залучили кошти районного та селищного бюджетів, допомогу надали і місцеві інвестори.

За кошти районного бюджету закупили нове обладнання в інші відділення лікарні.

Це, зокрема, комплект для гастрофіброскопії, ультразвукова діагностична система, набір для проведення лапароскопічних операцій, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, апарат для штучної вентиляції легень, апарат для проведення газових наркозів, безконтактний очний тонометр, паровий стерилізатор.

Оновили хірургічне відділення, куди придбали високочастотний електрокоагулятор, троакар лапароскопічний директор та затискач інструментів електролігуючий. Для рентген-кабінету купили пристрій для фотохімічної обробки рентгенівської плівки із сушкою, у клініко-діагностичну лабораторію – мікроскоп і аналізатор гематологічний автоматичний, у кабінет УЗД – блок безперебійного живлення.

Також зробили ремонт у приймальному відділенні та коридорах, що ведуть від нього до дитячого відділення, лабораторії, палатах терапевтичного відділення. В усіх відділеннях замінили старі вікна на нові.

У інфекційному відділенні встановили енергозберігаючі вікна та двері, зробили внутрішню каналізацію, а в кожному боксі, який має окремий вхід, оновили сантехніку. Встановили умивальники, санвузли і душові кабіни.

«Зрозуміло, що готувати медичну галузь до реформи надзвичайно складно. Але, я переконаний, це треба було робити. Навіть у такому скрутному фінансовому становищі нам вдалося вивести Гощанську лікарню на значно якісніший рівень. Загалом, за чотири останні роки в напрямку модернізації зроблено більше, ніж за минулі два десятиріччя», – наголошує в.о. голови РДА Юрій Ястремський.

24.10.2019



Рівне-Ракурс №10 від 24.10.2019p. 
На головну сторінку