Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №937 від 31.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

В Острожецькій громаді відкрили футбольне поле та вже формують дівчачу збірну

В Острожецькій громаді відкрили футбольне поле та вже формують дівчачу збірну

На новому футбольному полі в Острожецькій ОТГ провели перший товариський матч. Спортивну споруду відкрили на території місцевого ліцею

«У закладі навчається півтисячі школярів. Тож усі бажаючі мають можливість на футбольному полі поганяти м’яча. І не лише. Спортивний об’єкт буде слугувати для усієї громади. Бажаючих виявилося дуже багато. Тому можливо доведеться складати графік тренувань та змагань», – розповідає голова Острожецької ОТГ Тарас Гордійчук.

В свою чергу директор Острожецького ліцею Петро Сірук відзначив, що така спортивна споруда дасть більше можливостей для навчального закладу:

«Якість покриття та масштаби поля просто вражають. Зазвичай, такі стадіони будують у великих містах. Обіцяємо, що воно не «стоятиме без діла». Зараз працюватимемо над створенням дівчачої збірної із футболу, до слова – єдиної в районі. Охочих багато. Сьогодні, під час гри, я побачив у дівчат той спортивний запал та бажання до гри, які не залишають сумнівів: команді – бути!».

У громаді активно працюють над залученням населення до спорту. Тут з ініціативи керівника ОТГ започаткували містечковий фестиваль «Спортивна громада». І планують надалі поліпшувати спортивну інфраструктуру. Для цього менеджери громади готують проєкти, які в перспективі будуть подавати на різноманітні програми, щоб залучити грантові кошти.

Довідково. Будівництво міні – футбольного поля відбулося завдяки участі ОТГ в проєкті по розподіленню субвенції з державного бюджету місцевим на створення та ремонт існуючих спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах. З Рівненської області відбір пройшли 6 заявників, серед них і Острожецька громада.

Вартість будівництва – 1,5 млн грн, з них половина коштів – держави, решта – бюджет ОТГ. Футбольний об’єкт має стандартні розміри – 42 метри довжини та 22 метри ширини.

31.10.2019



Рівне-Ракурс №10 від 31.10.2019p. 
На головну сторінку