Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №938 від 07.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Школи, лікарні та ЦНАПи Рівненщини нанесуть на карту мережі публічних послуг

Дієву інтерактивну карту мережі надання публічних послуг створює Рівненська ОДА. На ній буде інформація про школи, дитсадки, лікарні, амбулаторії, культурні та спортивні об’єкти, центри безпеки та ЦНАПи.

«Мапа мережі надання публічних послуг має постійно оновлюватися та поповнюватися новою інформацією. Тому зараз перед нами стоїть завдання – визначити реальну кількість і стан усіх закладів, які необхідно нанести на карту. Спочатку ми будемо моделювати мережу надання публічних послуг, а потім працювати з візуалізацією. На карті буде детальний опис про об’єкт та його послуги. Ключовим показником буде транспортна доступність. Відтак, планується розробити спеціальну базу, яка буде формувати створення необхідного маршруту до потрібного місця», - розповідає перший заступник директора Регіонального інформаційно-комп’ютерного центру Олександр Терещенко, який входить в робочу групу зі створення мережі публічних послуг.

Над порядком виконання моделювання будуть працювати наступним чином: спочатку перевірять мережі існуючих об’єктів та уточнять їх геолокації. Після чого розпочнуть позначення на інтерактивній карті проєктів. Сюди внесуть існуючі та ті об’єкти, що реорганізовані.

Таким чином, на карті змоделюють оптимізовану мережу об’єктів. Це в свою чергу дозволить побачити, де можна зекономити кошти місцевих бюджетів на утримання всіх інфраструктурних об’єктів, через які надаються послуги і сервіси. Нагадаємо, що за доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука кожна область має сформувати актуальну мапу мережі закладів з надання публічних послуг. Уряд пропонує 8 методик моделювання мереж – загальної середньої освіти, первинної медичної допомоги, вторинної медичної допомоги, культури, центрів надання адмінпослуг, соціальних послуг, центрів безпеки, а також молодіжної інфраструктури, фізичної культури і спорту.

07.11.2019



Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2019p. 
На головну сторінку