Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №939 від 14.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Поляки вражені мультимедійним тиром військового ліцею в Острозі

Поляки вражені мультимедійним тиром військового ліцею в Острозі

Делегація Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща, до складу якої увійшли депутати місцевого Сеймику, в рамках візиту на Рівненщину відвідали Острозький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Острозького, що є комунальним закладом Рівненської обласної ради. Поляки були приємно вражені навчальною та спортивною базою ліцею.

На території Вармінсько-Мазурського воєводства немає подібних навчальних закладів, лише спеціалізовані класи. Тож гостям із Польщі було цікаво побачити, як там навчаються юнаки, котрі вирішили пов’язати своє життя з військовою справою.

Як розповів начальник ліцею Ігор Приступа, сьогодні у них здобувають знання 136 вихованців. Навчання триває два роки, після чого більшість випускників вступають до спеціалізованих вишів України. А після отримання дипломів про вищу освіту, йдуть працювати до силових структур.

Члени делегації побували у навчальних класах, оглянули територію та спортивну базу ліцею. Але особливе враження на них справив новий мультимедійний тир. Його облаштували коштом обласного бюджету та відкрили у жовтні цього року.

«Це те місце, де наші вихованці уперше беруть до рук зброю (муляжі, звісно). Завдяки мультимедійній системі, ми моделюємо реальні ситуації, так би мовити, на місцевості: умови, відстань до мішені, власне сама мішень та зброя, з якої потрібно влучити в ціль», – розповів Ігор Приступа. За його словами, вже після занять у тирі, хлопці зможуть спробувати набуті навички на полігоні.

Керівництво закладу ознайомило іноземних гостей з досягненнями своїх учнів. А також – з давньою історією ліцею, яка бере початок у 1895 році і в певний період була пов’язана з Польщею.

Голова Ольштинського відділення об’єднання українців Степан Мігус запросив острозьких ліцеїстів виступити на регіональному українському фольклорному ярмарку «З мальованої скрині», який відбудеться у травні 2020 року в місті Кентшин.

Зі свого боку, голова обласної ради Олександр Данильчук запропонував відновити традицію, коли вихованці ліцею відвідували реконструкцію Грюнвальдської битви. «Вважаю, що майбутнім захисникам було би цікаво побувати на такій події, відчути той особливий дух, коли різні історичні епохи перетинаються. Тим паче, що наші регіони колись успішно співпрацювали в цьому напрямку», – підсумував голова обласної ради.

14.11.2019



Рівне-Ракурс №10 від 14.11.2019p. 
На головну сторінку