Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №280 від 22.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Комунальний абсурд

У чиновника "поїхав дах"

У чиновника "поїхав дах"

В одному з ЖКП Рівного вважають, що потрібно платити збір навіть за неживих собак

Продовжують нараховувати збір за утримання в домі собаки з громадянки у ЖКП “Сонячне”, незважаючи навіть на те, що песик помер ще за часів Радянського Союзу, в 1989 році.

Жінка звернулася до Центру права Рівненської обласної громадської організації Комітету виборців України. З розповіді рівнянки, її сім’я з 1985 року утримувала у квартирі звичайного песика. Після перепису місцевим двірником власників собак її змусили платити в ЖКП відповідний збір, як із власника тварини. Проте у 1989 році песик помер.

Після цього і розгорівся весь скандал: адже про смерть тварини господарка не повідомила в житлово-комунальне підприємство, а зробила це вона вже після того, коли їй нарахували певний борг за утримання собаки. Але навіть після повідомлення жінкою працівникам ЖКП про те, що її домашнього улюбленця вже немає серед живих, борг за утримання того ж песика нараховують і далі. Складається думка, що для того, аби собаку зняли з відповідного обліку, громадянці слід показати мертве тіло тварини.

Якою б комічною не виглядала ситуація, проте факт залишається фактом: жінка змушена гасити борг за свого собаку, який помер ще у 1989 році.

- Дивна тактика й у ЖКП - плати за все, навіть за факт колишнього утримання собаки, - коментує ситуацію юрист РОГО КВУ Сергій Затинний. - З такими темпами рівнян незабаром можуть змусити платити й за тарганів, мотивуючи це тим, що вони також проживають (проживали) в оселі. На жаль, цей факт вкотре свідчить про необхідність термінового реформування житлово-комунальної сфери як на місцевому, так і на державному рівні”.

22.02.2007Святослав ДУБОВ, інформаційний відділ РОГО КВУ



Рівне-Ракурс №10 від 22.02.2007p. 
На головну сторінку