Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №208 від 06.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Туберкульоз насувається

Люди не хочуть робити “манту”...

через релігійні переконання

Нещодавно в селах Рівненського району працювали три пересувні флюорографи, з допомогою яких обстежували людей на наявність туберкульозу. Втім, лікарі розповідають, що жителі сіл мало не втікали від медиків, аби тільки не проходити рентген. А в Сарненскому районі були випадки, коли люди відмовлялися робити реакцію Манту через релігійні переконання.

Тим часом, начальник обласного управління охорони здоров’я Мирослав СЕМАНІВ оприлюднив надзвичайно високі показники захворюваності населення Рівненської області на туберкульоз. Серед найбільш проблемних було названо такі села Сарненського району як Люхча, Кам’яне, Кричильськ, Білятичі.

Варто зазначити, що сьогодні у новій поліклініці Клесова працює потужний цифровий флюорограф. Уже відбулася реконструкція Страшівського, Острозького, Вербського протитуберкульозних диспансерів. Для того, щоб подолати високий ріст захворюваності на туберкульоз, робиться багато. Втім, окрім байдужості нашого населення щодо профілактики хвороби, існує ще одна проблема, - кадрова: в області не вистачає лікарів-фтизіатрів.

- Сьогодні тубзакладам області не вистачає 37 спеціалістів такого профілю, - зазначив пан Семанів. - Чомусь сьогодні бажаючих працювати у фтизіатрії немає. Вважаю, що доцільним було б збільшити посадові оклади лікарям-фтизіатрам, як мінімум, у два рази. Такий варіант вирішення побідної проблеми обрали і вже успішно застосовують у Житомирській області, - зазначив начальник.

06.10.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2005p. 
На головну сторінку