Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №943 від 12.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Олександр Данильчук: «Бюджет області сподіваємося покласти «під ялинку»»

Олександр Данильчук: «Бюджет області сподіваємося покласти «під ялинку»»

Кінець року для Рівненської обласної ради традиційно є «гарячою порою»: підготовка до прийняття бюджету, внесення змін до обласних програм, плани на рік наступний… Враховуючи, що всі справи вимагають багато уваги керівництва нашого обласного парламенту, автор і не сподівався, що до нового року вдасться взяти інтерв?ю в його очільника. Та минулої п?ятниці, відразу після другого пленарного засідання сесії, яке пройшло вкрай оперативно, все таки вдалося поспілкуватися із головою обласної ради. Отже Олександр Данильчук про ...

Про результати роботи обласної ради за останні два роки

- Вдалося досягти головного, а саме – конструктивної роботи. Чому це так важливо? Річ у тім, що основна діяльність депутатів - це не сесії, а робота в комісіях, коли йде підготовка питань до розгляду та голосування. Погано, коли депутати приходять до сесійної зали і не знають суть того чи іншого питання. А ще гірше, коли фахове обговорення перетворюється на політичний піар. Натомість рада тоді працює ефективно, коли є конструктивний діалог між виконавчим апаратом ради, структурними підрозділами облдержадміністрації та депутатами. І моє завдання, як голови - забезпечити цей діалог.

Про стосунки між радою та адміністрацією

- Днями минуло три місяці, відколи новий голова Рівненської обласної державної адміністрації офіційно на посаді. За цей короткий час Віталій Коваль вже накреслив ключові напрямки своєї роботи. Не секрет, що ми земляки, обидва з Березнівщини. Нас об’єднує любов до спорту, а саме до греко-римської боротьби. Мені імпонує його молодість, завзятість та новий погляд на те, якою має бути Рівненщина. Якщо говорити про співпрацю з облдержадміністрацією в цілому, то облрада і ОДА – це два колеса одного велосипеда. Тому, лише злагоджена робота двох структур забезпечить рух вперед.

Про завдання на наступний рік

- Роботи буде багато. 2020 рік для всієї країни не буде простим. Думаю, одним з найактуальніших завдань залишається завершення процесу децентралізації, створення ОТГ та впровадження інших реформ, зокрема медичної. Ми вже розуміємо, що доведеться ще затягнути паски. А новим об’єднаним громадам, зокрема, навчитися заробляти кошти і менше розраховувати на дотації та субвенції від держави. Чекаємо на вирішення питання з ринком землі, виконання домовленостей «нормандського саміту»… Крім того, місцеві вибори в наступному році внесуть свої корективи в життя області та всієї України.

Про бюджет 2020

- Всі очікували, що ми приймемо обласний бюджет на другому пленарному засіданні 6 грудня. Однак, на той час ні виконавчий апарат, ні, відповідно, депутати, ще не мали проєкту документа, щоби з ним ознайомитися. Крім того, область очікувала на низку важливих державних субвенції. Зокрема, й на зарплати медикам. До речі, цього вівторка колеги з бюджетної комісії розподілили відповідну стабілізаційну дотацію, і частину зарплатних боргів нам вдасться закрити до кінця року.

Що ж до бюджету області на 2020-й, то, думаю, «під ялинку» ми його проголосуємо.

Записав Володимир Конєв

12.12.2019



Рівне-Ракурс №10 від 12.12.2019p. 
На головну сторінку