Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №280 від 22.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ах, вернісаж!..

Краса, змальована світлом

Краса, змальована світлом

Фотовиставка Олега Огородника відкрилася у Арт-кав’ярні в Рівному

Уявіть, що вам десять-дванадцять років… Прокинувшись одного ясного морозного ранку і визирнувши у вікно, ви раптом бачите, що все навкруги стало білим, і лише темні стовбури дерев і чорне мереживо оголених кущів створюють чудовий графічний малюнок на чистому аркуші подвір’я. У когось із підлітків така картина викликає непереборне бажання пробігтися на лижах або пограти у сніжки, зліпити сніговика, а то й повалятися на пухнастому килимі заметів.

А от Олега ОГОРОДНИКА (на фото) зимова краса змусила в отроцтві схопитися за фотоапарат і зафіксувати чорно-білий пейзаж на шосткінській плівці. Відтоді й розпочався шлях львівського фотомайстра до майбутньої професії, почало проростати зернятко могутнього мистецького захоплення.

Хоча сьогодні в арсеналі Олега Огородника бачимо майстерне володіння кольоровою фотографією, чорно-біла світлина залишається улюбленицею маестро. У цьому ви переконаєтеся, завітавши на виставку, що триває у галереї Арт-кав’ярні Олександра Купчинського.

Центральне місце в експозиції відведене фотографічним зображенням оголеної натури. Дехто з шанувальників мистецтва дивується: як легко жінки роздягаються перед фотооб’єктивом! Сам художник нічого дивного в цьому не бачить. “Фотограф, - жартує маестро, - це все одно, що лікар: йому можна показувати все”. А фотомоделі Олега Огородника сходяться на думці: якщо відчуваєш довіру до митця, то почуваєшся на зйомках розкуто і не хвилюєшся стосовно результату. Адже справжній художник зуміє увічнити красу, не принижуючи їхню гідність.

Західні дослідники стверджують: щоденне споглядання жіночої краси продовжує життя чоловіків на п’ять років. Отже, якихось двадцять хвилин, проведених у галереї Купчинського у товаристві Прекрасних незнайомок Огородника, гарантують вам додатковий час для продовження життєво важливих чоловічих справ. А якщо ви - жінка, а до того ж - надто цнотлива, щоб роздивлятися чужі оголені перса і стегна, - ваш погляд потішать натюрморти у стилі “ретро” і барвисті пейзажі, майстерно зняті фотохудожником у Карпатських горах.

22.02.2007Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 22.02.2007p. 
На головну сторінку