Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №280 від 22.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Хто наступний?

Полювання на журналістів

Упродовж двох останніх місяців на п’ятьох працівників рівненських ЗМІ скоєно напади

Останньою від зловмисника постраждала журналістка радіо “Свобода” Валентина Романюк. Як повідомила потерпіла, хлопець віком 18-20 років зайшов разом із нею у ліфт. На рівні другого поверху він натиснув кнопку “Стоп” і в кабіні погасло світло. Хлопець крикнув: “Знімай золото...”. Як розповіла журналістка, вона почала кричати і вдарила нападника портфелем, у якому знаходилися документи та техніка. Коли у кабінці з’явилося світло, жінка помітила у руці хлопця ніж. Нападник одразу ж наказав мовчати, і як дверцята відчинилися, втік. Поки що зловмисника так і не знайшли.

Але з’явилося світло в іншій справі. На три доби міліціонери затримали підозрюваних у нападі на телеоператора-криміналіста Олександра Кондратенка. Нагадаємо, що Кондратенка побили біля під’їзду будинку на вулиці Степана Бандери у Рівному, де він мешкає, та відібрали два мобільні телефони і сумку з речами. Обидва підозрювані - 1990 року народження. Інших подробиць центр зв’язків із громадськістю УМВС України в Рівненській області поки що не повідомляє.

Через напади на журналістів прокурор області Олексій Баганець під час зустрічі з головою Рівненської незалежної медіа-профспілки Сергієм Штурхецьким пообіцяв, що матеріали розслідування всіх справ, по яких журналісти проходять потерпілими, прокуратура прискіпливо перевірить. Також це питання підніматиметься на кожній із щомісячних міжвідомчих нарад силових структур області.

22.02.2007



Рівне-Ракурс №10 від 22.02.2007p. 
На головну сторінку