Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №947 від 16.01.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Жах по-сільськи…

Жах по-сільськи…

На жаль, наше суспільство стає все менш чутливим до страшних злочинів. Те, що ще років двадцять тому було темою для серйозного обговорення, пошуку мотивів, форм та методів попередження, сьогодні стає лише черговою новиною кримінальної хроніки, про яку вже завтра всі забудуть…

«На Рівненщині поліцейські затримали 86-річного чоловіка за підозрою в умисному вбивстві дружини

Повідомлення про виявлене закривавлене тіло матері поблизу будинку в селі Городець Володимирецького району до поліції надійшло 13 січня близько 14-ї години від 55-річного сина, який мешкає у селі Стара Рафалівка.

Слідчо-оперативна група негайно виїхала на місце події. Навіть для досвідчених правоохоронців злочин вражав жорстокістю. На подвір’ї лежало розчленоване тіло 87-річної господині, а поруч – сокира та ніж. 86-річний чоловік загиблої на той момент перебував у будинку. Пояснити, що сталося, не зміг, зазначивши лише, що порався по господарству. Поліцейські встановили, що він наніс сокирою множинні удари по тілу дружини та в подальшому відтяв верхні та нижні кінцівки.

Слідчі Володимирецького відділення поліції встановлюють усі обставини вчиненого злочину в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за попередньою кваліфікацією частини 1 статті 115 Кримінального кодексу. Тіло направлено в морг. Судово-медичні експерти встановлюватимуть причину та інші обставини смерті.

«Жителя села Городець затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, – повідомив заступник начальника Володимирецького відділенні поліції – начальник слідчого відділу Олександр Дячук. – Через погіршення стану здоров’я затриманого помістили до спецпалати медзакладу під цілодобову охорону. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

Поліцейські також з’ясували, що дружина втратила зір і була обмежена у пересуванні. За нею доглядав чоловік, який теж погано бачить.

Сусіди характеризують сім’ю, яка виховала двох доньок та сина, лише з позитивної сторони, зокрема і 86-річного чоловіка. Тому, що спонукало його до такого вчинку – не можуть збагнути».

Дійсно жах. Звісно, зрозуміти, що штовхнуло людину на такий нелюдський злочин неможливо, але навіть те, що оприлюднила поліція не може не заставити замислитись над тим, в яких умовах існують мільйони українців, які все життя чесно відпрацювали і тепер отримують копійчану пенсію, за яку вижити нереально. На жаль, держава не може гарантувати чесним трудівникам достойну пенсію, за яку можна нормально купувати медикаменти, продукти, одяг, платити комунальні послуги. Це викликає у багатьох пенсіонерів відчай та стрес, з якими впоратись людям похилого віку особливо важко, звідси й конфлікти та неадекватна поведінка. Треба зрозуміти, що сильна та держава, яка дбає про дітей та людей похилого віку, адже основна функція будь-якої країни – соціальна, і поки відношення до найбільш незахищених людей в Україні не зміниться, час від часу будуть відбуватися трагедії, на кшталт тієї, що сталась в селі Городець.

16.01.2020Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 16.01.2020p. 
На головну сторінку