Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №949 від 29.01.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

На Рівненщині офіційно відкрили академію всебічного супроводу особливих дітей та їх родин

На Рівненщині офіційно відкрили академію всебічного супроводу особливих дітей та їх родин

Академію відкрили на базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Вона буде працювати в декількох напрямках, зокрема – робота з батьками, методичний напрямок та один із головних – робота з дітьми.

За словами завідувача Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, кандидата психологічних наук Оксани Колодич академія спрямована на гармонійний розвиток соціальної адаптованості та творчої особистості дитини, а також на педагогічне вдосконалення фахівців інклюзивно-ресурсних центрів, педагогічних працівників закладів освіти, які працюють з дітками з особливими потребами.

«Ми будемо запрошувати провідних фахівців та науковців, які працюють в галузі інклюзивної освіти, для того, щоб надавати якомога більше консультативних занять та трененгів. Також ми будемо працювати з батьками. Саме вони хочуть мати найбільше інформації про те, який вони мають робити внесок у виховання особливих дітей. Але головний напрямок – робота з дітьми», – повідомила Оксана Колодич.

Так, дітки працюватимуть у музичному напрямку. В цьому їм допомагатимуть фахівці РДГУ. Окрім того, для реалізації спортивних талантів у дітей академія заключила угоди зі спортивними школами міста Рівного.

Оксана Колодич зауважила, що фахівці працюватимуть над розвитком тих особливостей у дітей, які є в них приховані.

«Сьогодні вони – маленькі дітки, але через декілька років – дорослі особистості. Тому основне наше завдання – зробити все для їхньої якісної соціалізації і професійного працевлаштування, щоб вони могли забезпечувати себе у дорослому житті», – відзначила вона.

В свою чергу, ректор інституту, голова постійної комісії обласної ради з гуманітарної політики Алла Черній привітала всіх учасників з відкриттям академії та побажала плідної праці в тому, щоб кожна дитина відчувала себе особистістю.

«Ми всі різні, і ми всі інклюзивні, і ми також маємо потреби. Тому дуже важливо, щоб сьогодні в суспільстві ми розуміли ці потреби і могли допомогти один одному. Я думаю, що ця академія – площадка для нашого спілкування і вона дасть хороший результат у вихованні наших дітей», – наголосила Алла Черній.

Під час урочистого відкриття дітки з особливими потребами виступали з музичними та танцювальними номерами.

29.01.2020



Рівне-Ракурс №10 від 29.01.2020p. 
На головну сторінку