Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №951 від 13.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Обережно, шахраї!

Шахраїв, які «звільняли» родичів рівнян із поліції, затримали оперативники.

Це вдалося зробити завдяки вчасному реагуванню: поки жінка домовлялася із зловмисником про передачу коштів, її чоловік вже телефонував до поліції. Йдучи по чергову суму грошей, аферист потрапив до рук правоохоронців.

Все відбувалося за звичною схемою. 7 лютого близько 14 години на стаціонарний телефон 53-річної рівнянки зателефонував невідомий чоловік, представився працівником поліції та повідомив, що її син вчинив ДТП. За уникнення відповідальності потрібні три тисячі доларів США. В цей час у квартирі також знаходився чоловік господині, який запідозрив недобре і одразу повідомив до поліції.

53-річна рівнянка, як і домовлено було із псевдополіцейським, гроші поклала у поштову скриньку в під’їзді. Коли ж чоловік підійшов до скриньки, його затримали працівники карного розшуку та кіберполіцейські.

Зловмисником виявився 21-річний житель Дніпропетровської області, який у Рівному близько 10 днів «працює» та живе у готельно-розважальному комплексі. Молодик вже притягався до кримінальної відповідальності за шахрайство та незаконне заволодіння транспортним засобом, за що відбував покарання у місцях позбавлення волі.

Жителю Дніпропетровщини повідомили про підозру у вчиненні шахрайства. Восьмого лютого за клопотанням слідчого йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, слідчі дії тривають також відносно раніше судимого за майнові злочини 26-річного мешканця Дніпропетровської області, який перебував біля під’їзду. Чоловік свою участь у злочинах заперечує.

Правоохоронці продовжують розслідування у зазначених кримінальних провадженнях та встановлюють коло всіх осіб, причетних до афери.

13.02.2020Відділ комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 13.02.2020p. 
На головну сторінку