Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №208 від 06.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нововведення

За неправильну парковку забиратимуть авто?

З першого жовтня цього року працівники ДАІ разом із комунальними службами отримали право відбуксовувати автомобілі тих водіїв, які порушили правила стоянки. Вийшли, скажімо, ви з магазину, а ваше авто вже буксують до штрафмайданчика. Доведеться сплачувати штраф, щоб повернути назад свою машину.

- Це грубе порушення основних конституційний прав власності, - такими словами відреагувала на вищеописане нововедення Рівненська громадська організація “Спілка водіїв”.

Голова правління “Спілки водіїв” Сергій ОВЧИННІКОВ вважає, що затримання та доставка автомобіля на спеціальні майданчики будуть законними лише у випадку прийняття Закону України, який врегулює цю проблему. Але його поки що немає.

Оскільки транспортний засіб є об’єктом права власності, то, відповідно до ст. 41 КК України, “ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності”, - вважають члени “Спілки водіїв”. Таким чином, власник, автомобіль якого був незаконно евакуйований, має право звернутися до суду з вимогою відшкодувати йому збитки, завдані при евакуації (у випадку пошкодження транспорту), за моральну шкоду, а також за незаконну вимогу оплатити послуги евакуатора та штрафмайданчика.

Що з цього всього вийде - покаже час...

06.10.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2005p. 
На головну сторінку