Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №953 від 27.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

У Рівному відновили офіційні більярдні змагання

У Рівному відновили офіційні більярдні змагання

Перший за багато років офіційний більярдний турнір зібрав 64-х учасників з різних куточків області. Про це Суспільному повідомив його співорганізатор Микола Скоропад. Протягом вихідних у більярдному клубі “Глобус” проходив Чемпіонат області з більярдного спорту під егідою представництва громадської організації “Федерація спортивного більярду України” в області. Учасники змагалися у дисципліні “комбінована піраміда”.

Офіційний статус змагань означає, що переможцям присвоять спортивні звання. Крім того, для призерів передбачені нагороди, а призовий фонд склав 30 тисяч гривень, зазначив співорганізатор турніру Олег Галицький.

Учасник змагань (Костопіль) Юрій Глудик:

– Багаторазовий чемпіон Рівненської області, третє місце на кубку України, а таких, щоб крепко висот – не було. Немає часу на це. Приїхав показати свою майстерність, колись давно багато тренувався, зараз стараюся підтримувати форму, показувати, як треба грати молоді.

Співорганізатор турніру, секретар Федерації спортивного більярду України в області Олег Галицький:

– Повністю сітка заповнена – 64 учасники, з них 40 з Рівного та 24 з Рівненської області. Зараз ми вирішили провести змагання з дисципліни, яка називається “комбінована піраміда.” Хто розуміється: грається одною кулею. Вона досить складна, але рівень гравців, що вийшли у фінальну стадію, дозволяє проводити такий чемпіонат.

Суддя міжнародного класу (Київ) Руслан Кориненко:

– 64 учасники на Чемпіонаті області – це сьогодні найкращий результат з усіх областей України стовідсотково. Щодо рівня учасників – є гравці, які не поступаються гравцям топ-рівня, але все ж на Рівненщині аматорський рівень більярду і є багато можливостей для розвитку.

27.02.2020



Рівне-Ракурс №10 від 27.02.2020p. 
На головну сторінку