Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №281 від 01.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km

А збільшити знижки слабо?

Завершується зимовий сезон, який супроводжується значними знижками на зимовий одяг та взуття. У Рівному на вітринах крамниць рясніють оголошення зі звабливими знижками до 50 відсотків. Та, на жаль, це менше, ніж у столиці, де знижки в модних магазинах на Хрещатику сягають 70-80 відсотків. Наприклад, пуховики Mango у нас можна було придбати за 650 гривень (стара ціна - 880), у Києві такі ж пальта люди купували за 280 гривень. А в київському “Інтертопі”, де представлені різні європейські взуттєві бренди, в останні вихідні, як ніколи, багато було чути української мови - це покупці цілими родинами з’їхалися за покупками з Центральної та Західної України.

Тонемо у смітті...

За останній рік в Україні після скасування в’їзних віз значно зросла кількість іноземців. Найбільше приїжджає до нас поляків, італійців та німців. От і до рівнянки Ірини завітали гості з Кракова, де вона кілька років працювала в одному модному салоні-перукарні. Так ось, краків’ян прикро вразив бруд у нашому місті. А найбільше - контейнери для сміття. Поляки так і сказали: “І чому це ти повернулася після Польщі сюди?.. Та ваші ящики для сміття треба викинути разом із їхнім вмістом”.

Активна риба

На ринках міста цієї зими як ніколи багато живої риби. Старожили кажуть, що не пам’ятають такого асортименту, а головне - невисокої як для цієї пори року ціни: 12-14 гривень за кілограм коропа. Нещодавно на ринку можна було придбати навіть раків. Рибалки розповідають, що більшість видів риб не забилися у ями для зимівлі, а поводяться, як пізньої осені. Особливо активні щука, судак, окунь. Але останні морози, здається, ситуацію кардинально змінять.

Не налузаєшся…

Проте цього року подорожчав наш національний феномен - гарбузове та соняшникове насіння. Так, за склянку білих зернят бабці біля продуктового ринку правлять 1,5 гривні.

01.03.2007



Рівне-Ракурс №10 від 01.03.2007p. 
На головну сторінку