Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №281 від 01.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит

“Ми змусимо чиновників працювати для народу”

“Ми змусимо чиновників працювати для народу”

В останні дні минулого тижня на Рівненщині побував наш земляк, колишній міністр внутрішніх справ, а нині лідер Громадянського руху “Народна самооборона” Юрій ЛУЦЕНКО.

Говорити про те, що ця людина не популярна в народі, значить, не вірити власним очам. На майдан Незалежності, що у Рівному, ще задовго до анонсованого виступу гостя, почали збиратися мешканці нашого міста. І не лише для того, щоб насолодитися українськими піснями у виконанні Тараса Чубая та гурту “Мандри”.

Коли ж о 18-й годині під звуки барабанів на сцені з’явилися Юрій Луценко і Тарас Стецьків, на майдані яблуку не було де впасти.

- Мені і легко, і водночас важко стояти на цій сцені перед вами, - розпочав свій виступ лідер “Народної самооборони”. - Легко, бо я вдома. Легко, бо наша сім’я завжди була з вами, ніколи не крилася і не носила камінь за пазухою. Важко - бо я не привіз вам легких і радісних звісток, а приїхав сюди, щоб із цієї історичної, переможної сцени, яка стояла на Майдані два роки тому і стала символом перемоги над злом, сказати вам: тільки народ, опираючись на власні зусилля, може здобути собі кращу долю. Я не приїхав сюди агітувати за себе, створювати нову - 138-му партію, і не воювати з кимось. “Народна самооборона”, до якої я вас кличу, яка є у крові, у традиції українства, не є новою партією, не є бізнес-проектом. Це - об’єднання вільних громадян, які хочуть привчити найнятих нами слуг у парламенті, в області, у місті виконувати обіцяне на виборах.

Якщо ж нинішні владоможці не в змозі виконувати власні ж обіцянки, дані народу на виборах, то, за словами Юрія Луценка, новий Майдан не за горами. Адже сумнівно, що у людей є бажання чекати чотири роки наступних парламентських виборів, щоб змінити ситуацію.

- Хіба ми не розуміємо, що влада є антинародною, що вона приймає закони, які є економічною війною для власного народу? - продовжував спілкування з рівнянами Юрій Луценко. - То, можливо, ми все-таки будемо жити в країні, в якій буде перспектива для молодої людини? Можливо, ми сьогодні знову, як ТОДІ, скажемо: “МИ Є НАРОД І МИ Є ВЛАДА!”.

Я пропоную прийти до Президента і сказати: “Вікторе Андрійовичу, будьте мужніми! Будьте відповідальними! Якщо у Вас з’явиться можливість дати Конституційному суду України розпустити цей парламент, сформований на основі брехні і зради, - зробіть це! Ми Вас підтримаємо - плечем-у-плече, рука-в-руку, голова-до-голови - як ТОДІ було, у грудні 2004 року”.

Ми мусимо прийти до парламентарів і сказати: “Не для того ми вас обирали. Ви - наші слуги, а не ми - ваше бидло!”. І я вірю - весною ми підемо на Київ, і Рівне буде попереду колони!

Я не закликаю сьогодні до переворотів. Я знаю, що сьогодні багато хто з “януковичів” злякалися, кажуть про переворот, про те, що треба проти Луценка порушити кримінальну справу, аби він не вимагав змін у країні. Так, я, Луценко Юрій Віталійович, - за дестабілізацію їхнього спокою і тиші, в якій вони грабують країну і нас!

Сьогодні я кличу вас не в партію, не в бізнес-проект, я кличу вас організуватися, аби примусити політиків відповідати за свої слова.

Вступаймо добровольцями в “Народну самооборону”, де є місце для будь-яких патріотичних партій! Де є місце для всіх, хто молиться Богу різними мовами, але за Україну. Де є місце для кожного батька й матері, які думають про майбутнє своїх дітей.

І разом, прийшовши у столицю нашої з вами держави - в Київ, зможемо сказати: ми - український народ, вам нас не розділити, не оббрехати, не обдурити. Ми доб’ємося життя сьогодні з вами, або без вас, з цією владою, або з кращою! Але так буде!

01.03.2007Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 01.03.2007p. 
На головну сторінку