Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №955 від 12.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

В селі Городок встановлять пост контролю чистоти повітря

В селі Городок встановлять пост контролю чистоти повітря

Необхідність будівництва посту спостережень за якістю довкілля обговорили 11 березня на апаратній нараді в Рівненській обласній державній адміністрації. У зв’язку з проханням громади департамент екології та природних ресурсів ОДА не лише видав висновок з оцінки впливу на довкілля, а й пропрацював можливість встановлення такого пункту в межах с.Городок.

Відтак, компанія ТОВ «Технопривід Інвест Груп» готова інвестувати власні кошти для придбання необхідного обладнання, після чого передати пост на баланс Рівненського гідрометеоцентру.

«Є чіткі вимоги екологічного законодавства, яких ми маємо дотримуватися, і є добра воля підприємства. Подібних випадків, коли бізнес немалі кошти інвестує в екологію, нині в Україні небагато. Це, по суті, прецедент та гарний приклад справді соціально відповідального бізнесу», – зазначив голова ОДА Віталій Коваль.

«Пост контролю чистоти повітря має бути сучасний і міряти ті речовини, які буде викидати завод «Кроноспан», – розповідає директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Володимир Захарчук. При підборі обладнання буде враховано, щоб дані прилади, які робитимуть заміри, були сертифіковані в Україні. У планах і дообладнати пост, якщо буде потрібно визначати ще якісь шкідливі домішки.

Директор Рівненського гідрометеоцентру Богдан Масовець запропонував 5 локацій для встановлення посту.

«Такий пост має ряд нормативів. Він повинен охоронятися, під нього необхідно виділити чисту земельну ділянку на 2 га. Також, нормам має відповідати місце знаходження: від 0.5-2 км відстань від низького підприємства, від 2 до 3 км – високого», – озвучив Богдан Масовець.

Більше того, додав, що їхня служба, за законом, має право брати собі на баланс і обслуговувати пост.

До слова, в Рівному вже є три таких пункти спостереження, один з них на вулиці Млинівській, який вже може ловити викиди від «Кроноспану». На даний час інформація з трьох постів спостережень надається органам влади, а також викладається на Інтернет-ресурсах Рівненського гідрометеоцентру.

Щодо пункту в Городку – на сьогодні вивчається питання щодо можливості бачити стан забруднення повітря в онлайні-режимі.

12.03.2020



Рівне-Ракурс №10 від 12.03.2020p. 
На головну сторінку