Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №957 від 26.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як продовжити життя шкіряного взуття на кілька сезонів

Відповідь на це питання лише у ваших руках. Адже саме ваші дбайливі руки здатні продовжити життя улюбленим туфелькам чи чобіткам.

Лакована шкіра потребує особливо дбайливого ставлення. Рекомендується періодично протирати її вологою ваткою і м’якою тканиною для відновлення блиску і забороняється чистити щіткою. Змащуйте лаковане взуття гліцерином, вазеліном або касторовою олією, щоб оберігати його від передчасного розтріскування на сонці чи морозі.

Зберігати лакове взуття слід загорнутим у папір, у чохлі чи мішечку з тканини. Ні в якому разі не можна тримати таке взуття на балконі, де взимку температура опускається нижче нуля – бо лакова поверхня може потріскатися.

Замшеве взуття слід обтрусити, потримати трохи над парою з носика киплячого чайника, а потім ще почистити спеціальною щіткою. Якщо воно сильно забруднене, то до цього його очищають мильною водою з додаванням нашатирного спирту. Після чищення замшу потрібно обов’язково обробити водовідштовхувальним засобом.

Мити шкіру бажано м’якою тканиною з милом. Ні в якому разі не прати у пральній машині і не відбілювати! Після просушування не забувайте про обов’язкову обробку кремом для взуття. На взуттєву поверхню нанесіть тонкий шар кольорового або безбарвного засобу. Через 3-5 хвилин наполіруйте його щіткою або вовняною ганчіркою. У разі, якщо лицьовий шар фарби на взутті механічно пошкоджений, то нанесіть на пошкоджену ділянку тонкий шар фарби відповідного кольору з аерозольного балончика.

Велюр, нубук і замша чистяться тільки в сухому стані. Для видалення пилу і бруду з таких матеріалів використовують спеціальну гумку. Завдяки цьому структура ворсистої шкіри відновлюється. Крім гумки, є спеціальні щітки, які з одного боку складаються з гумових “пальчиків” – очищають поверхню, а з іншого мають металевий ворс, який розчісує забруднену, злиплу ділянку замші.

Сушіть взуття лише при кімнатній температурі.

Категорично забороняється прискорювати процес сушіння за допомогою радіаторів, фена, вогню та інших електричних нагрівальних приладів. Для збереження форми рекомендується використовувати спеціальні вставки-каркаси або набивати взуття папером, старими газетами, які добре вбирають вологу.

26.03.2020



Рівне-Ракурс №10 від 26.03.2020p. 
На головну сторінку