Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №957 від 26.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Педагоги пройшли курс «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів» лише за добу

За добу для навчання вже зареєструвалися понад шість тисяч педагогів, з яких майже п’ять тисяч пройшли курс та отримали електронні сертифікати.

Онлайн-курс доступний на платформі Дія. Цифрова освіта. Перед створенням курсу Міністерство цифрової трансформації України отримало зворотний зв’язок від українців про те, як відбувається дистанційне навчання у їхніх дітей. Опитування показало, що низка шкіл і педагогів змогли системно організувати процес, натомість більшість шкіл виявилися неготовими до швидкої цифрової трансформації.

«Це не класичні онлайн-курси. Ми використовуємо принципи серіальності: є діалог, гумор, залучення глядачів, імпровізація, уривчастість», – зауважив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

В освітньому серіалі йдеться про алгоритми та комунікацію вчителів та учнів у період дистанційного навчання, а також набір сервісів і специфіку їхнього використання для вчителів, зокрема: Google Classroom, Microsoft Teams, Cisco Webex, Zoom, Class Dojo, Classtime, Viber тощо.

Міністерство цифрової трансформації України презентувало оглядовий онлайн-курс сервісів дистанційного навчання для освітян за підтримкою Фонду Ріната Ахметова.

26.03.2020



Рівне-Ракурс №10 від 26.03.2020p. 
На головну сторінку