Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №958 від 02.04.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Незвичайні та рідкісні професії у світі

Незвичайні та рідкісні професії у світі

Якщо вам не до вподоби традиційні професії, тоді вибирайте ту, яка стовідсотково виділить вас з-поміж тисяч інших. В світі налічується понад 40 000 професій. Погодьтесь, немало. Може виникнути запитання: звідки стільки? Адже переглянувши, наприклад, оголошення з вакансіями, добре якщо знайдеться сотня-дві. А де ж інші? Скрізь, однак вони не настільки популярні, як менеджер чи економіст.

Пропонуємо підбірку найбільш незвичайних професій у світі.

1. Продавець мрій.

Поштовий клерк мріє стати на один день великим актором. Бізнесмен – покермувати багатотонним потягом. А психіатр – за 20 днів познайомитись з 20 дівчатами з 20 різних країн. Як втілити їх мрії у реальність? Одна з чиказьких компаній саме цим і займається: втілює в життя будь-які мрії та побажання своїх клієнтів. Однак коштує таке задоволення недешево.

2. Рятівник пінгвінів

Це робота для тих, хто не боїться холоду та любить тварин. Пінгвін, який впав на спину, самотужки перевернутись не зможе, тому в Антарктиді і є спеціальні люди, які допомагають цим милим тваринам, фактично рятують їх.

3. Збирач м’ячів.

Такі вакансії можна зустріти у великих гольф-клубах. Основний обов’язок такого працівника – слідкувати, аби на майданчику для гольфу не було зайвих м’ячів.

4. Шукач мурашок.

Ця людина відшукує в мурашнику найкращих особин, які згодом будуть продовжувати свій рід на штучних мурашиних фермах.

5. Запахознавець.

Така людина працює, як правило, у компаніях, які займаються виробництвом дезодорантів та парфумів. Вона оцінює запахи, а також створює парфумні композиції.

6. Стрінгер.

Насправді, це журналіст-екстремал, який працює у зонах природних катастроф, під час воєнних дій, масових заворушеннях і т.д.

7. Пастижер.

Займається виготовленням з натурального волосся, а також штучних волокон, перук, борід, бакенбардів, вій, брів. Зазвичай посада має назву гример-пастижер.

8. Заштовхувач пасажирів.

Така професія є і вона користується популярністю у великих містах. В «гарячі» для транспорту години ця людина допомагає заштовхувати пасажирів до транспортного засобу, щоб, по-перше, допомогти всім можливим бажаючим скористатись саме цим транспортним засобом, а, по-друге, запобігти збоям у графіках руху.

9. Оператор визначення статі курчат.

Коли курчатам виповнюється 1 доба, дуже важливо безпомилково визначити їх стать, адже, базуючись на цьому, потрібно підбирати харчування та умови подальшого утримання.

10. Натирач ключок для гольфу.

В елітних гольф-клубах є спеціалісти, які натирають ключки клієнтів спеціальними розчинами, щоб забезпечити кращий контакт ключки з м’ячем.

11. Вирівнювач подушок.

В деяких меблевих магазинах є вакансії вирівнювача подушок. Така людина повинна ходити по торговельному залу і стежити, щоб на подушках не було складок.

12. Співрозмовник.

У багатомільйонних містах, наприклад, Токіо поява такої професії цілком закономірна, адже ритм життя шалений, а часу на спілкування вкрай мало. Тому на найбільш людних вулицях є спеціальні будки, в них і сидять співрозмовники, які готові вислухати та поспілкуватись з усіма, у кого є потреба «вилити душу».

13. Туалетний гід.

Така професія існує в Китаї. Що особливо цікаво, вона офіційна, і в трудовій книзі працівника саме такий запис. Вони працюють на вулицях китайських міст, за невелику плату готові підказати, де знаходиться найближча громадська вбиральня.

14. Любитель постояти в черзі.

Такі вакансії зустрічаються у Великобританії. Саме там можна заплатити 40 доларів за годину людині, яка професійно відстоїть вашу чергу будь-де. Плата чимала, але для ділових людей, яким постійно бракує часу на все, це просто знахідка.

15. Хедхантер.

Простими словами – це працівник відділу кадрів, по-сучасному – HR відділу. Проте це висококваліфікований працівник, у якого далеко не один секрет і метод підбору найкращих працівників. Його часто сприймають як таємного агента.

02.04.2020



Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2020p. 
На головну сторінку