Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №960 від 17.04.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»

Для брауні – бісквіт на форму 16см (потім обріжемо під нашу формочку):

70 г шоколаду 56?%;

50 г масла вершкового;

1 яйце;

20 г борошна (неповна столова ложка);

20 г. цукру;

? ч. л. розпушувача (все-таки бісквіт, а не класичне брауні);

1 ч. л. коньяку (опціонально);

дрібка солі.

Яйце збити з сіллю та цукром до світлого кремоподібного стану ( хвилин 5). Масло з шоколадом розтопити на водяній бані. Борошно з розпушувачем просіяти на яєчну суміш, акуратно вмішати, додати розтоплений шоколад, все розмішати до однорідного стану. Виливаємо у форму і випікаємо 10-15 хвилин при 160С. Головне, щоб не пересушити – на зубочистці мають залишатися маленькі грудочки тіста. Виймаємо, відразу обрізаємо під нашу форму.

Поки печеться брауні готуємо вишневий напівгель – це буде наша начинка, яка ніби рідка, але форму тримає (одна з найкращих начинок до пісочних пирогів):

200 г замороженої вишні (НЕ розморожуємо)

50 г цукру

1 ч.л. крохмалю

10 г вершкового масла (!)

дрібка кориці і мускатного горіха.

Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст. л. соку в окремий посуд. Додаємо до вишні цукор, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до кипіння і тримаємо ще 1-2 хвилини, щоб крохмаль заварився і не давав присмаку, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Даємо повністю охолонути.

Для сирної маси беремо сир з нейтральним смаком:

250 г сиру;

70 г шоколаду 56?%;

50 г вершкового масла кімнатної температури;

20 г цукрової пудри.

Сир пробиваємо блендером, розтираємо з маслом та пудрою. Шоколад розтоплюємо і відразу змішуємо з сирною масою до однорідного стану.

Формочку прокладаємо марлею в 3 шари, збираємо догори ногами, викладаємо частину сирної маси на дно і боки форми, втрамбовуємо, викладаємо начинку, далі – закриваємо сирною масою і брауні, акуратно притискаємо. Загортаємо краї марлі і ставимо в холодильник на 2 години, щоб можна було без наслідків вийняти з форми. Зверху можна полити шоколадною глазур’ю: 50 г шоколаду розтопити з 1 ч. л. олії.

17.04.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.04.2020p. 
На головну сторінку