Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №282 від 09.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Без рецепта

Усім вийти з темряви!

Усім вийти з темряви!

Світло та свіже повітря подарують вам гарне самопочуття

Після такої затяжної осені та дивної, як для наших широт, зими організм кожного з нас, так би мовити, здорово підсів і вимагає термінової підзарядки. Тим часом існує чимало способів упоратися із сезонним занепадом сил та швидко набрати форму до настання весни. Про деякі з них газеті “РР” розповіла головний лікар Рівненського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Лариса КОНОНЧУК:

- Раджу всім - і дорослим, і малим - використовувати кожен сонячний день для піших прогулянок. Світло та свіже повітря - це якраз те, що необхідно для гарного самопочуття. Також треба довше й міцно спати, щоб організм відпочивав і краще долав негативні метеозміни.

У цю пору року варто споживати якомога більше фруктів та овочів для збалансованого харчування, уникаючи всіляких жирів: масла, сала, маргарину тощо. І Великий Піст тут якраз доречний, коли ми очищаємося духовно та фізично.

Чудовим енерджайзером є фрукти, що містять вітамін С: ківі та цитрусові. У манго, персиках та абрикосах є вітамін А. На вітамін Е багате авокадо. Вживайте якомога більше кураги, родзинок, чорносливу та інжиру. До речі, інжир сприяє поліпшенню обміну речовин та чудово допомагає худнути - ми перевіряли на собі.

Крім того, зарядитися енергією можна таким оригінальним способом - вживати квітковий пилок, по-іншому - амброзію. Вона містить чи не весь набір вітамінів та мікроелементів, таких необхідних людині.

- Як приймати амброзію і де вона продається?

- Квітковий пилок рекомендується приймати по одній-дві чайних ложки за 15 хвилин до їжі один раз на день. Купити пилок можна в аптеках та спеціалізованих магазинах, що продають продукти бджільництва.

Тим же, хто, попри все, любить смачно поїсти, варто ввести у свій раціон невиправдано забуту морську капусту, горіхи, кисломолочні продукти та й шоколад не зашкодить, якщо в міру.

- Цікаво, а що найкраще пити напередодні весни?

- Беззаперечно, соки та компоти з сухофруктів. Накладіть табу на каву, чай і спиртні напої, щоб не стрибав кров’яний тиск. Тоді ви будете врівноваженими та доброзичливими!

Старовинний РЕЦЕПТ індійських йогів, за допомогою якого поліпшує самопочуття та настрій редакція “Рівне -Ракурсу”:

На одне велике горнятко візьміть чотири горошини чорного перцю, три гвоздички, чотири капсули кардамону, щіпку імбиру та кориці. Змеліть усе кавовим млинком. У каструльку влийте склянку води, покладіть туди спеції та варіть на маленькому вогні 20 хвилин. Наприкінці, за бажанням, додайте чорного чаю, кілька крапель молока, а підсолодити напій можна медом. Сподобалося?!.

Рецепт здорового енергетичного сніданку від пані Лариси:

Увечері замочіть вівсяні пластівці, зранку додайте до них одну чайну ложку суміші горіхів, дрібненько нарізане ківі, одну столову ложку меду та одну столову ложку йогурту. Смачного!

09.03.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2007p. 
На головну сторінку