Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №282 від 09.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km

“Морські пучини” на Рівненщині

Стан шляхів після не такої вже сніжної зими - це просто жах. На автотрасі Київ-Чоп Рівненської області таке-сяке асфальтове покриття межує з ямами різних геометричних форм та різної глибини. Тим часом шляховики на попереджувальних щитах називають такі вибоїни якось так по-морському: “Увага! Пучини”.

Не раз доводилося чути, як у маршрутках пасажири висувають різні версії значення слова “пучини”. Проте останнім часом кажуть, що найперше гроші з обласного бюджету виділять на ремонт під’їзних шляхів до найвіддаленіших сіл Рокитнівського та Володимирецького районів і сумнозвісних “пучин”.

Наш друг - цукор

У південних областях України вже почалася посівна. Селяни орієнтуються не на політико-економічні проблеми, а на свої можливості й гарну погоду. Тому сіятимуть культури, які, на їхню думку, можуть дати хоч якийсь прибуток. У нас, наприклад, традиційно сіятимуть цукрові буряки. Навіть попри низькі ціни на цукор у цьому сезоні й надлишок товару, аграрії не відмовляться від вирощування цукрового буряка, оскільки для господарства його виробництво залишається доволі вигідним.

Луцьким винахідникам заздрять іноземці

У Луцькому державному технічному університеті створили двигун, який працює на природному газі. Газовий двигун має ряд переваг над дизельним: використовується паливо, яке вдвічі дешевше за дизельне, у повітря викидається значно менше шкідливих речовин, немає ні сажі, ні шуму, ні вібрації. А термін служби - не менший, ніж у дизельних двигунів. Лучани кажуть, що незабаром на їхніх автобусах “Богдан” замість японських дизельних встановлять луцькі газові двигуни. Науковці доводять: витрати на переобладнання двигунів окупляться за 9-12 місяців, а далі будуть лише прибутки.

09.03.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2007p. 
На головну сторінку