Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №963 від 07.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Еко-засоби для прибирання оселі Як зробити власноруч

Прибирання помешкання для кожної господині – це впершу чергу піклування про здоров’я своєї сім’ї. Особливо зараз, під час пандемії коронавірусу.

Натуральні засоби для прибирання дозволяють швидко та ефективно прибрати будь-яке приміщення, не докладаючи при цьому багато зусиль. В деяких випадках домашні екологічні засоби навіть кращі промислових. Задля того щоб їх зробити, знадобляться досить прості компоненти, які мають бути в кожній оселі.

Виготовлення еко-засобів не займе багато часу.

Давайте розглянемо декілька основних варіантів саморобних миючих паст.

1. Розчини на содовій основі

Сода буде ефективно очищати посуд навіть якщо розмішати її у холодній воді. Дія порошку посилюється перекисом і іншими компонентами. На основі соди можна зробити кілька засобів для миття посуду.

Паста з дитячого мила та соди

Аби зробити таку пасту, необхідно взяти півсклянки тертого дитячого мила та розмішати його з окропом доки воно повністю не розчиниться, додаючи чверть пачки харчової соди і 10 крапель лимонного або апельсинового ефірного масла. Все це збити до консистенції суфле.

Перекис водню і сода

Треба розвести 180 мл гарячої води зі столовою ложкою соди і додати таку ж кількість перекису. Суміш перелити в пляшку з дозатором та розмішати. Нанести засіб на пляму, залишити на декілька хвилин та змити.

2. Органічні кислоти

Кислоти являються ефективними розчинниками жиру. Але перед тим, як скористатися ними, потрібно вдягнути гумові рукавички, щоб не пошкодити шкіру рук.

– Оцет до блиску відчистить кришталеві та скляні посудини. Його треба просто додати у воду, обполоснути вироби зі скла та добре витерти.

– Розчин з лимонною кислотою відмиє навіть застарілий бруд.

– Щавель (квасок) врятує посуд з алюмінію від потемніння.

3. Паста-гель з сухої гірчиці, соди, нашатирю та мила

Пів бруска господарського мила потрібно натерти, долити гарячу воду й залишити до повного розчинення. Додати соду, гірчицю та розмішати. Наприкінці додати нашатир, повторно перемішати, накрити та перекласти ємність остигати.

Паста наноситься на посуд, залишається на 10 хвилин, протирається за допомогою вологої губки. Аби запах аміаку вивітрився, доки підготовлюється паста, бажано відкрити вікно. Готовий засіб фактично не пахне.

4. Засіб з використанням канцелярського клею

Це оптимальне рішення відмивання застарілих часток жиру та залишків їжі на посуді: Скип’ятити в глибокій посудині близько 4-х літрів води, додати столову ложку канцелярскького клею та третину бруска господарського мила. Розмішати суміш. Кип’ятити забруднений посуд в розчині протягом 30 хвилин.

07.05.2020



Рівне-Ракурс №10 від 07.05.2020p. 
На головну сторінку