Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №964 від 14.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Рівненські оперативники викрили спільників збувачів нарковмісних препаратів

Оперативники управління протидії наркозлочинності в Рівненській області за процесуального керівництва обласної прокуратури провели вісім обшуків у аптеках міста Києва, де наркозбувачі скуповували наркотики.

У березні цьогоріч поліцейські викрили групу осіб, які на Рівненщині займалися збутом нарковмісних таблеток. Встановлено, що наркобізнес організував 36-річний житель Здолбунова, залучивши до «справи» іще трьох місцевих жителів.

У чотирьох зловмисників, які перебувають на замісній терапії, було проведено шість санкціонованих обшуків. Поліцейські вилучили 106 пігулок наркотичного засобу «бупренорфін», 23 пігулки сильнодіючої речовини «димедрол» та 200 грамів марихуани, загальна вартість яких за цінами «чорного» ринку становить близько 20 тисяч гривень.

36-ти та 31-річного здолбунівчан правоохоронці затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі повідомили обом про підозру у незаконному збуті наркотичних речовин. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави по 168000 та 32000 гривень відповідно. Обоє кошти не сплатили, тож нині перебувають у слідчому ізоляторі.

Особи двох інших спільників також встановлені, вирішується питання про повідомлення обом здолбунівчанам про підозру за аналогічні злочини.

Днями працівники управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими слідчого управління поліції області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області провели санкціоновані обшуки у п’ятьох медичних закладах столиці, де майже в кожному з них усі четверо зловмисників перебували на обліку та отримували рецепти. Під час обшуків поліцейські вилучили медичні картки пацієнтів та іншу документацію.

Були проведені обшуки й у трьох аптеках, де були придбані наркотичні та сильнодіючі лікарські засоби. Правоохоронці вилучили 319 рецептів, що видавалися впродовж півроку.

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 308 (викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) та статтею 318 (незаконне виготовлення, підроблення, використання чи збут підроблених документів на отримання наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів) КК України.

14.05.2020



Рівне-Ракурс №10 від 14.05.2020p. 
На головну сторінку