Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №966 від 28.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Дичавіємо…

Дичавіємо…

Здається, наше суспільство після двох революцій, шести років війни здивувати якимось жахливим злочином важко. Однак можливо, адже злочин, який був скоєний минулої неділі, справді жахає…

Отже, що трапилось:

Cмерть 34-річного жителя села Козин у Радивилівському районі із колото-різаною раною грудей констатували 24 травня медики швидкої медичної допомоги. Причетною до вчиненого злочину виявилася 31-річна дружина.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що за місцем проживання між подружжям близько 11-ї години виникла побутова сварка, під час якої дружина схопила кухонний ніж і завдала ним удар в грудну клітку. Після скоєного вона викликала «швидку», однак медики уже нічим не могли допомогти.

Жінку, яка наразі не може пояснити, чому так вчинила, затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі Радивилівського відділення поліції повідомили їй про підозру у вчиненні умисного вбивства за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Тіло направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи.

У сім’ї, яка характеризується позитивно, виховується троє малолітніх дітей. Вони на момент вчинення злочину перебували в іншій кімнаті.

На Рівненщині це вже 15-те за рахунком вбивство, скоєне з початку року. У двох кримінальних провадженнях відносно жителів Костополя та села Вітковичі Березнівського району слідчі закінчили досудове розслідування та скерували їх із обвинувальним актом до суду, в решти – слідство триває.

Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Жахає в цьому злочині його безглуздість. Нормальна родина, де батьки виховували трьох дітей, що в наш час є рідкістю, перетворюється в руїну. Батько мертвий, а матір – молода жінка, має всі шанси провести «за гратами» не один рік. Звісно, кожна трагедія унікальна, але останнім часом в нашій державі безглузді жорстокі злочини трапляються все частіше.

На жаль, нерви у багатьох людей не витримують, і в нас все частіше дає про себе знати «карантинний синдром». Тобто, як і після кожної війни, нинішня пандемія калічить психіку багатьох людей і стає причиною невмотивованої агресії. Сьогодні, коли епідемія потрохи йде на спад, її психологічні наслідки тільки починають проявлятись. Як підказує досвід «афганського» та «донбаського» синдромів, злочинів таких стане більше, і вони будуть страшніші, бо дуже багато сьогодні людей, які знаходяться на межі нервового зриву з усіма страшними його наслідками…

28.05.2020Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 28.05.2020p. 
На головну сторінку