Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №208 від 06.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#30 вересня - Всесвітній день бібліотек

Від Гаррі Поттера до “Козацької держави”

Минулого четверга в Рівненській обласній державній бібліотеці відбувся День відкритих дверей. Кожен бажаючий мав змогу прийти й оглянути стенди, де розміщувалися нові книги та стародруки. А ще - зробити благородну справу – подарувати бібліотеці книгу-другу. Саме так і зробив голова Рівненської облдержадміністрації Василь ЧЕРВОНІЙ. Він подарував бібліотеці величезну, товсту, гарну, дуже рідкісну книгу, що має назву “Україна. Козацька держава”. А коштує вона, не повірите, - 1800 гривень.

- Тепер цією книгою зможуть користуватися наші читачі, проте лише в стінах бібліотеки. Ми помістимо її у фонд “Цінних і рідкісних видань”, - зазначила завідуюча читальним залом Наталія КОРНІЙЧУК.

До слова, щедрими на подарунки були рівненські книгарні “Слово”, “Буква” та бібліотеки вузів Рівного. А начальник управління культури

Петро ДАВИДЮК подарував бібліотеці… чотири томи “Гаррі Поттера”.

- Не секрет, що не тільки діти, але й дорослі захоплюються цим твором, - говорить пан Давидюк. - Я попередньо цікавився в бібліотекарів, що б подарувати бібліотеці, і зрозумів, що “Гаррі Поттер” – це те, що треба! Тож прихильники творчості Джоан К. Ролінг тепер мають можливість ознайомитися з її бестселером, завітавши в бібліотеку.

До речі, цікавою виявилася виставка стародруків, у якій є заслуга і нашого тижневика. Працівники бібліотеки повідомили нам, що стаття, яка друкувалася в нашому виданні “Від Коельо до стародруків” (“РР” від 15 вересня 2005 р.) пробудила в багатьох людей цікавість до старовинних книг. Отож, до професійного свята була організована виставка стародруків, що нам, безумовно, приємно.

06.10.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2005p. 
На головну сторінку