Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №208 від 06.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господині на замітку

Ще є час

приготувати консервацію на зиму

На диво ясна і тепла осінь дарує безліч можливостей забезпечити себе на зиму харчами. Пропонуємо вам декілька рецептів консервації.

Заготівля

для зимового борщу

На 1 кілограм солодкого перцю візьміть стільки ж стиглих помідорів і ріпчастої цибулі, 2 кілограми буряку, часник за смаком, сіль, перець горошком.

Цибулю і перець наріжте соломкою й обсмажте в рослинній олії до напівготовності.

Помідори наріжте, як на салат, на крупній терці нашинкуйте буряк і все це тушкуйте в рослинній олії (можна в гірчичній олії), помішуючи, приблизно 1 годину.

У тушковані овочі додаємо цибулю, перець, подрібнений часник і сіль. Усе це тушкуємо хвилин 10-15. Наприкінці додати 1 ст. л.оцтової есенції.

У гарячому вигляді заготівлю для зимового борщу розкладаємо у стерилізовані банки і закатуємо. Банки перевертаємо і вкутуємо.

Томати в рожевій ропі

У стерилізовані трилітрові банки покласти нарізані кружальцями 2 невеличкі цибулини, декілька яблучних дольок, 3 кружальця очищеного сирого буряка.

Заповнити банку невеличкими помідорчиками (сливкою) і залити на 20 хвилин окропом.

Потім воду злити і на ній же приготувати ропу: 1,5 л води, 1 ст. л. з гіркою солі, 150 г цукру, 70 г дев’ятипроцентного оцту.

Киплячу ропу влити в банки з помідорами, швидко закататати і вкутати.

Огірки в гірчиці

1 кг дрібних огірків: 150 г ріпчастої цибулі; пучок кропу; півстолової ложки оцту; 250 г сухої гірчиці; 1 лавровий листок; 1 ч. ложка перцю.

Огірки вимити, витерти насухо. Нарізати цибулю й окріп і разом із сухою гірчицею покласти в оцет і нагріти; додати розтертий лавровий лист і перець. Потім, помішуючи, закип’ятити: покласти, обережно перевертаючи їх, у рідину, дати закипіти, зняти з вогню і гарячими разом із рідиною розкласти в банки. Банки закатати.

Салат із баклажанів

10 баклажанів, 10 солодких перців, 10 помідорів, 10 цибулин.

Маринад: 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 1 склянка рослинної олії, 1 склянка столового оцту, 1 склянка води.

Усе нарізати крупними кружальцями, перець порізати часточками, залити маринадом, варити півгодини, закатати гарячим.

Смачного Вам!

06.10.2005



Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2005p. 
На головну сторінку