Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №283 від 15.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Скарбниця природи

Чим корисні соки з овочів та фруктів?

Чим корисні соки з овочів та фруктів?

Зима майже вичерпала запаси вітамінів у нашому організмі. Як же уникнути авітамінозу, епідемії грипу та інших “принад” початку весни? Де знайти панацею від усіх цих напастей і вийти на фінішну пряму з високо піднятою головою? Звісно, ліки ліками, але ж хочеться натурального й максимально корисного і для організму, і для шкіри, і для фізичної форми. У цьому випадку роль “живого” еліксиру відіграє натуральний сік, завдяки якому організм отримує всі необхідні вітаміни.

АПЕЛЬСИНОВИЙ СІК завдяки високому вмісту вітаміну C просто незамінний для профілактики та лікування простудних захворювань і авітамінозу. Лікарі радять пити апельсиновий сік при атеросклерозі, гіпертонії та хворобах печінки. А от за наявності виразки шлунка чи гастриту від нього краще відмовитися.

У ТОМАТНОМУ СОКУ багато аскорбінової кислоти, заліза і каротину. Цей сік вдало поєднав поживність із низькокалорійністю. Клітковини в томатному соку майже немає, тому він особливо корисний при захворюваннях органів травлення.

ЯБЛУЧНИЙ СІК дуже корисний тим, у кого є проблеми з легенями, часті бронхіти, а також запеклим курцям. Півтори склянки яблучного соку на день помітно покращать роботу органів дихання. Крім того, у яблучному соку багато заліза, а отже, він просто необхідний хворим на недокрів’я. Пектинові речовини, що містяться в яблуках, діють як адсорбенти і очищають організм від шлаків.

СІК ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ допомагає ослабленим хворим і тим, кому нещодавно робили операцію. До того ж, цей сік діє на організм майже так само, як інсулін, тому він незамінний для діабетиків.

БУРЯКОВИЙ СІК має прекрасні очисні властивості. Зазвичай достатньо вживати від одного до 1,5 стакана соку два рази на день.

ГАРБУЗОВИЙ СІК корисний при захворюваннях нирок і печінки, безсонні, порушеннях обміну речовин, цукровому діабеті, при каменях у нирках і сечовому міхурі.

КАРТОПЛЯНИЙ СІК дуже корисний при гастритах, гіпертонії, сприяє загоєнню ран.

КАБАЧКОВИЙ СІК містить багато калію і міді, що робить його цінним харчовим продуктом при недокрів’ї, гіпертонії, нервових і серцевих захворюваннях.

У МОРКВЯНОМУ СОКУ багато каротину і вітаміну A, а також кальцію, фосфору, заліза, завдяки чому його вважають еліксиром молодості. Морквяний сік зміцнює зуби, нервову систему і не має собі рівних щодо підвищення життєвого тонусу організму.

СІК КАПУСТИ ефективно лікує виразку шлунка та дванадцятипалої кишки, гастрити із секреторною недостатністю, нормалізує кислотність і покращує обмін речовин.

15.03.2007



Рівне-Ракурс №10 від 15.03.2007p. 
На головну сторінку