Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №977 від 13.08.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Вибір рівнян: кого мешканці бачать новим міським головою

Вибір рівнян: кого мешканці бачать новим міським головою

Днями в інформаційному просторі Рівного з?явилась дуже цікава інформація. Рівненський соціолог Роман Микитюк, який має досвід співпраці з всеукраїнськими соціологічними структурами з хорошою репутацією, до прикладу, групою «Рейтинг» та TNS, оприлюднив результати соціологічного дослідження, проведеного в обласному центрі.

Результати дослідження показали, що лідером електоральних симпатій рівнян на сьогодні є Віктор ШАКИРЗЯН. Якби вибори відбувалися у цю неділю, за нього готові проголосувати 21,2?% тих, хто готовий взяти участь у виборах і визначився, зі своїм вибором. На другому місці з відставанням у майже 5?% рівняни бачать Святослава Євтушенка. Також у першій п’ятірці рейтингу розмістились Галина Кульчинська, Олег Осуховський та Олексій Муляренко.

Навіть при моделюванні результатів виборів міського голови Рівного з урахуванням партійності кандидатів, Віктор ШАКИРЗЯН, як самовисуванець, теж перемагає, маючи найбільшу підтримку виборців.

Опитування проводила Соціологічна група “Вибір”. В опитуванні взяли участь 500 жителів Рівного. Термін проведення опитування – 1-4 серпня. Метод опитування – особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Похибка репрезентативності становить не більше 4,4?%.

Що це означає? Ситуація, яка склалась в Рівному є доволі унікальною, адже в більшості великих та середніх міст України діючі міські голови є лідерами симпатій містян і можуть, принаймні, претендувати на посаду міських голів. У Рівному ми маємо картину протилежну.

Є запит на «нові обличчя» у владі. Вихід з відверто тупикової ситуації, в яку потрапило Рівне, вимагає кадрового перезавантаження. Таким чином ми маємо ситуацію, коли «людина з народу», людина, яка не була ні депутатом, ні чиновником, має всі шанси стати міським головою. Віктор Шакирзян – успішний підприємець, який ніколи не займав державних посад і має успішний досвід в управлінні.

13.08.2020Валентина Добровольська



Рівне-Ракурс №10 від 13.08.2020p. 
На головну сторінку