Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №979 від 27.08.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Вчимося безпечно

Новий навчальний рік розпочнеться в умовах адаптативного карантину. Тому учасники освітнього процесу мають дотримуватися усіх рекомендованих обмежень. Створити безпечне середовище в закладах – головне завдання нового навчального року.

Про це йшлося під час колегії управління освіти і науки ОДА.

«Діти підуть до садочків, шкіл, закладів ПТО та ВНЗ за умов благополучної епідеміологічної ситуації. Усі учасники процесу мають дотримуватися карантинних обмежень. Якщо якесь місто чи район буде в «червоній» зоні, то там впроваджуватиметься дистанційне навчання. Нагадаю, наразі – це Костопільський та Рівненський райони та Дубно. З початку червня в області спостерігається ріст захворюваності на COVID-19. За літо вона збільшилася втричі. Зараз є понад 8 тисяч хворих, з них – 639 дітей. Тому від кожного з нас залежать, чи буде Рівненщина у «зеленій» зоні. Адже лише тоді ми матимемо повноцінне життя, у тому числі й освіту», – наголосив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Загалом навчання буде проводитися згідно рекомендацій, що затверджені Міністерством охорони здоров’я України. Обов’язковими будуть індивідуальні засоби захисту, проведення термометрії. Обмежені будуть масові заходи в закритих приміщеннях. До навчання не допускатимуться особи, що мають температуру більше 37 градусів.

Як повідомили під час колегії, більше 80?% керівників освітніх закладів готові створити безпечні умови. Підготовча робота в цьому напрямку ще ведеться. Адже незалежно від того, в якій зоні знаходиться заклад, усі здобувачі освіти повинні мати рівний доступ до якісного навчання.

Якість освіти залежить також і від умов, в яких навчатимуться діти, переконані педагоги. Тому на сьогодні тривають роботи з будівництва та реконструкції на 18 об’єктах галузі освіти, у 79 виконано капітальні ремонти. Щодо планів на перспективу, то педагоги акцентували увагу на тому, що 2021 рік – Рік математики в Україні. Тому випускники в обов’язковому порядку складатимуть ЗНО з математики.

«2019-2020 навчальний рік став чи не найособливішим за увесь період незалежної України.

27.08.2020



Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2020p. 
На головну сторінку