Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №284 від 22.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблема

Житло для вчителя

Житло для вчителя

Квартири педагогам у кредит - вже не міф, а реальність

Питання житла для вчителів сьогодні є найактуальнішим у сфері освіти, вважає начальник Рівненського міського управління освіти і науки Віталій НОВАК. Нашим дітям потрібна якісна освіта, а якою вона буде, залежить саме від педагогів. Тому сьогодні, перш за все, потрібно дбати про добробут вчителя, який, у свою чергу, дбає про знання своїх учнів.

- Віталію Георгійовичу, нещодавно стало відомо, що незабаром кожен учитель нашого міста зможе отримати кредит на житло.

- Ми намагаємося всіляко сприяти вирішенню житлового питання серед педагогів. Сьогодні у нашому місті живуть і працюють 6000 освітян. А це - сотні людей і родин, які потребують квартир. Звісно, відразу забезпечити їх усіх житлом доволі складно, та й далеко не кожен учитель зможе оформити кредит на житло. Тому ми намагаємося зробити так, щоб цей кредит був доступним як для молодого вчителя, так і для педагога зі стажем. Для цього ми співпрацюємо з Приватбанком, плануємо підключити до вирішення проблеми й інші банки. Справа в тому, що оформити кредит на житло можливо, але ви розумієте, яким буде відсоток, якщо сьогодні один квадратний метр житла коштує близько 2,5-3 тисячі гривень. Це багато навіть для однокімнатної квартири.

- Отже, далеко не кожен учитель зі своєю заробітною платою зможе оформити кредит на житло…

- Саме тому, ми робимо все можливе для того, щоб такий кредит був доступним для всіх працівників освіти. Сьогодні це дуже складна справа. Зараз обговорюється питання про створення кооперативів, будівництво однокімнатних квартир за спеціальними проектами. Тож справа не в тому, чи зможе вчитель оформити кредит на житло, а в тому, як швидко у нашому місті будуть зведені такі будинки. Нині проводяться ремонтні роботи у старих будинках, які згодом зможуть слугувати житлом для вчителів. Отже, житло у кредит - це вже не міф, а реальність.

22.03.2007Інна ЯКОВЛЄВА



Рівне-Ракурс №10 від 22.03.2007p. 
На головну сторінку