Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №982 від 17.09.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

10 простих щоденних застосувань солі, від яких життя стане легшим

Нещодавні дослідження свідчать, що 99?% населення Землі споживає більше солі, аніж потребує їх організм для нормального функціонування. Тож зрозумілим стає, що варто обмежити звичне її споживання, та як обійтися без найважливішої речі у кожному домі – солі? Тож що робити – як не споживати її, коли без неї – ніяк? Рішення одне: знайти такі застосування цього продукту, не пов’язані з їжею. І якщо вас цікавлять такі – що ж, ви потрапили саме за призначенням.

1. Швидко охолодити напої

Пляшечка улюбленого напою гарячіша, ніж вам хотілося б? Трошки пришвидшити процес охолодження допоможе вода, лід і сіль. Як? Покладіть всі інгредієнти в посудину, перемішайте і на 5 хвилин залиште в ньому напій. Смачного!

2. Запобігти перетворенню снігу в лід

Якщо ви проживаєте в куточках земної кулі, де сніг – звичне явище, можете кулаками розсипати сіль по снігу, який випав. Навіщо таке робити? Ця дія запобігає перетворенню снігу на лід, бо сіль сповільнює процес замерзання води.

3. Очистити від пилюки штучні квіти

Вам знадобиться лиш пластиковий пакет і кулак солі: насипте її до пакету, покладіть туди квіти й добряче струсіть. Сіль поглине більшу частину забруднень, і штучні прикраси стануть чистими.

4. Запобігти утворенню нагару в димарі

Якщо розводите багаття в комині, додайте до нього жменьку солі. Так зникнуть запахи і нагар в димарі. Однак не забувайте про сезонне чищення димаря.

5. Виготовити домашній пластилін

Вам знадобиться борошно, олія, сіль та вода. Пропорції: 3 склянки борошна, й склянка солі, 1 склянка води кімнатної температури, 2-5 столових ложок олії, і харчовий кольоровий барвник, якщо хочете додати кольору до тіста. Процедура проста: змішайте всі інгредієнти (окрім барвника) у глибокій мисці. Якщо відчувається, що тісто жорстке – додайте ще води, поки консистенція не буде ідеальною. Якщо воно занадто м’яке – ще борошна.

До готового тіста досипте кілька крапель барвника й вимішуйте, поки воно не стане усе кольорове. Отак легко виготовити домашнє, не токсичне тісто, з яким дітям можна навчатися і гратися. Щодо зберігання: тісто треба тримати у пакетику із зіп-застібкою чи пластмасовому контейнері, щоб воно не пересихало. А можна зберігати навіть в холодильнику – так воно тижні, а навіть місяці, не втратить форму.

6. Очистити пральну машинку

Додайте по трошки оцту й солі до пральної машинки, щіткою пошкрябайте увесь барабан. Так утвориться пастоподібна суміш, яку можна змити водою. По закінченні протріть сухою ганчіркою й побачите, як машинка засяє. Процедуру за потреби можна повторити кілька разів.

7. Відчистити плями на дереві

Час і люди залишають сліди на меблях, які важко відчистити. Та завдяки суміші з солі та оливкової олії дерево знову засяє. Як? Просто насипте на нього трошки солі та олії й кілька хвилин потріть ганчіркою, потім насухо витріть іншою. І меблі знову, як нові!

8. Вивести плями від поту

Навіть одяг допоможе оновити ложечка солі та мийні засоби. Намочіть річ й на плями насипте солі. Залийте водою річ та залиште на 12 годин. Опісля потріть, щоб тканина поглинула сіль. Виперіть та обполосніть, як звично.

9. Випередити судоми

А порадою цією поділився не хто інший, а сам професійний тенісист Рафаель Надаль. Якщо його ловлять судоми ніг, спортсмен випиває трохи води з сіллю, і цей засіб знімає біль. Він особливо дієвий тоді, коли ви змінюєте режим харчування або рясно пітнієте – організм втрачає воду, і її запаси терміново треба поповнити.

10. Продовжить життя мітли

Мітла вже стара та її треба замінити? Отож, придбавши нову, до початку використання зробіть ось що: розчиніть сіль у відрі й на деякий час занурте щетину в розчин. Завдяки цьому життя мітли продовжиться.

Бонус: Забрати мішки під очима

В бонусі не будемо ділитися лайфхаками, а радше цікавими спостереженнями стосовно солі. Виявляється, що, скоротивши споживання солі, можна забрати мішки під очима. Чому так стається? Коли ми споживаємо занадто солоні продукти, в організмі затримується рідина, яка і скупчується під очима. Отож варто вживати її в розумних кількостях.

17.09.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2020p. 
На головну сторінку