Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №284 від 22.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ах, вернісаж!...

Натхнення мить чудова

Натхнення мить чудова

Персональна фотовиставка Олександра ХАРВАТА “Портрет митця” у рамках авторського проекту “Обличчя Планети Земля” відкрилася у галереї “Вернісаж”.

“Митець, - впевнений пан Олександр, - це людина, наділена Богом та природою загостреним відчуттям прекрасного. Особливе сприйняття навколишнього світу поєднується у нього зі здібністю передати пережите фарбами на полотні, в музиці, поезії, літературі, фотографії тощо”.

Побачити, відчути, виділити з хаосу оточення прекрасне - саме у цьому, на думку відомого рівненського фотохудожника, полягає завдання митця. Власне, небанальний погляд на світ, помножений на працьовитість і освячений талантом від Бога, визначає творчу особистість.

Задум цього проекту, зі слів його автора, виник кілька років тому у процесі спілкування з людьми творчих професій. Спочатку в нього з’явилося бажання зафіксувати на згадку, для історії, ту чи іншу персону. Згодом ідея перетворилася на задум показати митців такими, які вони є у повсякденному житті.

Кожен портрет, представлений на виставці, викликає цікавість, навіть якщо не торкатися творчості та життєпису митців. Частина фотопортретів анотована віршованими рядками. Такими словами, на думку автора світлин, людина, зображена на портреті, могла би розповісти сама про себе.

На виставці представлено понад 50 портретів митців України, Росії, Словаччини, США, Куби, Мексики, ПАР, Китаю та інших країн.

22.03.2007Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 22.03.2007p. 
На головну сторінку