Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №209 від 13.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Стиль життя

Цей бродяга щасливіший за бізнесмена

Цей бродяга щасливіший за бізнесмена

Робінзон Крузо поселився неподалік Тинного

26-річний рівнянин пригадує, як у дитинстві з неймовірним захопленням читав твір Даніеля Дефо “Робінзон Крузо” і навіть мріяв, аби хоча б кілька тижнів пожити на безлюдному тропічному острові. Його мрія, за іронією долі, частково збулася... Тільки замість хатинки в долині тропіків, він тепер живе у халупі неподалік Тинного, на околиці Рівного.

Його халабуда зведена з чотирьох дощок, накрита зверху целофаном (на фото). Увійти в неї з розправленими плечима, практично, неможливо — потрібно пригнутися, і лише тоді вдасться потрапити в це незвичайне помешкання. Будиночок знаходиться в лісовій смузі, яка простягається вздовж траси, що веде до Дубна. Зліва починається село Тинне, а до Боярки (також околиці Рівного) всього хвилин п’ятнадцять ходьби.

Зазирнувши у незвичайний будинок, якщо його взагалі так можна назвати, побачила на землі ковдру, подушку, пляшку з водою та кілька книг наукової фантастики. Поблизу халупи ростуть три великі дерева, кругом чагарники - такий собі маленький острівець в океані цивілізації. 26-річний Сергій ізолювався в хащах не тільки з філософських міркувань - тепер він бомж. А колись мав пристойну квартиру в Рівному...

Окультизм - наука небезпечна

Цього дивного хлопця часто можна побачити ввечері в центрі Рівного біля кінопалацу “Україна”, де, зазвичай, збирається молодь. Сидить самотньо, слухає пісні під гітару. Посидить трохи і йде...

Хлопець доволі неговіркий. Однак, полеміку з цим “філософом” на теми окультики, релігієзнавства, філософії можна вести до безкінечності. Сергій, між іншим, розповів, що кілька років тому вивчав і практикував церемоніальну магію. Вмів, як запевняє, завдяки невидимим силам творити справжні дива. До речі, через це, за його словами, мало не позбувся життя. Та про все по-порядку.

Раніше Сергій жив у мікрорайоні Північному міста Рівного з батьками. Але вони вмерли, і хлопець залишився сам. Вирішив продати квартиру, щоб купити дешевше житло, а за отримані гроші - піти вчитися (до того закінчив лише 9 класів). Проте, Сергія цинічно обдурили “добрі дяді-посередники”, котрі, продавши квартиру, купили йому напівоблуплену частину хати у селі Крилів Дубенського району. Поживши трохи в селі, вирішив податися в Рівне, де минуло його дитинство. Так і зробив. Перебивався, де доведеться, працюючи вантажником на ринках. Не солодко мешкалося новоспеченому бродязі в Рівному.

Отож, щоб утекти від реалій життя, вирішив вивчати окультні науки, зокрема середньовічну алхімію. Пригадує, як почав у ході практики бачити ауру людини, потім міг виходити зі свого фізичного тіла, спостерігав власний фантом. А одного разу, за його словами, перемістився за долі секунди з однієї автобусної зупинки на іншу. Просто, заплющивши очі, опинився в іншій місцевості (в окультиці таке явище називається “телепортацією”). Варто зазначити, що алкоголю та наркотиків Сергій не вживав, тому галюцинації виключає. Далі у його житті трапилося щось жахливе, про що хлопець замовчує, натякаючи лише на те, що практична магія - заняття небезпечне і не для слабких духом....

“Вчений” бродяга збирає на макулатурі книги

Зараз хлопець знайшов прихисток в одній із християнських місій на вулиці Відінській. Підробляє там двірником. Знайшов через місію багато друзів серед віруючої молоді, яка допомагає йому чим може - хтось їсти принесе, хтось сорочку дасть, а хтось - книгу. До речі, Сергій зовсім не соромиться ходити на пункти збору макулатури і випрошувати там книги, щоб почитати. Люди дивуються, але не шкодують літературу для “вченого” бродяги. Нині він читає фантаста Герберта Уельса, а паралельно студіює й осмислює Біблію.

Наступного року Сергій планує знову переселитися на свій острівець у лісі, а поки що підшукує житло на зиму, з настанням холодів у халабуді не зігрієшся.

13.10.2005Ольга ДОЛЯ

Психолог Олег Ларенков, аналізуючи ситуацію, каже, що техногенний світ поступово заводить людину в духовний ступор. Дехто свідомо намагається вийти із соціуму - інтуїтивно відчуваючи, що світ рухається у неправильному напрямі. Адже людина в суспільстві постійно у напрузі: на роботі потрібно виконувати одну роль, вдома - іншу. Людина в суспільстві боїться залишитися без грошей, житла, роботи. А там, на лоні природи, вона стає сама собою, починає відчувати, що суєта цивілізації - явище тимчасове. І є щось цінніше, аніж матеріальні блага чи, скажімо, фанатична гонитва за владне крісло.

- Я не закликаю всіх бігти в ліс, - говорить психолог, - просто варто інколи час від часу виходити з соціуму і хоча б день-другий відчути себе частинкою природи, живого, а не техногенного світу. І хто щасливіший - бродяга чи успішний бізнесмен - питання спірне...



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2005p. 
На головну сторінку