Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №209 від 13.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фермерські будні

А ви застрахували ріпак?

Відтепер застрахувати за новою схемою свої майбутні врожаї пшениці, жита, льону, ріпаку чи соняшника від засухи та заморозків можуть усі агропідприємства та фермерські господарства. У цьому переконував представників місцевих ЗМІ виконавчий директор однієї з київських страхових компаній Валентин Гусаревич.

Актуальність проблеми спонукала статистика, згідно з якою кожні три роки в Україні трапляються природні катаклізми, що згубно впливають на врожаї агропідприємств. У цьому ж році два тижні літньої засухи, практично, призвели до втрати якості всього врожаю, і, як наслідок, майже все зерно в нас вийшло фуражне. Збитки тільки в Хмельницькій області становлять 140 мільйонів гривень. І такий момент, як втрата якості зерна, можна було застрахувати.

Учасники зустрічі, в якій взяли участь начальник головного управління сільського господарства і продовольства Рівненської обласної державної адміністрації Ніна Приходько та власник гощанського фермерського господарства Віктор Лукашевич, обговорили питання страхування врожаїв сільгоспкультур на Рівненщині. Як виявилося, однією з головних перешкод активного розвитку страхування сільгоспризиків в області є аж ніяк не відсутність у господарств “вільних коштів”, а брак інформації як про суть страхування, так і про умови укладання договорів.

До того ж, усі погоджуються, що популяризація страхування врожаїв та посівів від ризику загибелі вкрай необхідна.

13.10.2005Олександр ДЖИГИРЕЙ



Рівне-Ракурс №10 від 13.10.2005p. 
На головну сторінку