Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №285 від 29.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подвиг

Вітя - справжній герой!

Вітя - справжній герой!

Восьмикласник із села Устя врятував 40-річного чоловіка

Приголомшлива подія трапилася в селі Устя Корецького району. Чоловіка, який випав із човна, врятував восьмикласник Віктор Шилан. Він дитячими ручками витягнув потопаючого на берег річки і покликав на допомогу односельців...

...40-річний Юрій переправляв човном працівників Більчивського лісництва. Попрощавшись із людьми, повертався назад, однак човен несподівано перекинувся і його понесла стрімка течія річки....

За словами інспектора з пропаганди ГУ МНС України в Рівненській області Дмитра МЕЛЬНИКА, чоловік проплив метрів 500, а потім ухопився за міст, що в селі Устя, однак триматися вже не було сили. Восьмикласник, який проходив поруч, кинувся бідолашному на допомогу.

Малий, перебуваючи на мосту, потягнув потопельника до берега. Було важко, але він не здавався. Усвідомлював, що життя чоловіка зараз залежить від його дій. Дотягнувши земляка до берега, побіг у село скликати людей на допомогу. Селяни викликали “швидку”. У реанімації професіонали у білих халатах повернули чоловіка до тями. Життя людини спільними зусиллями було врятоване.

Односельці пишаються героїчним вчинком хлопчика. Тим паче - сирота ж він. З дитинства ріс без батьківського тепла, з бабусею та дідусем. І видно, що гарно виховали онука.

Працівники ГУ МНС України в Рівненській області мають намір найближчим часом нагородити хлопчика почесною грамотою.

29.03.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2007p. 
На головну сторінку