Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №285 від 29.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Молода зміна

У театрі ляльок – поповнення

У театрі ляльок – поповнення

Посвятою в актори відзначили Міжнародний день театру лицедії обласного театру ляльок. У лави акторського братства влилася молодь: Олена Подолець, Олексій Заворотний, Павло Больбін (на фото). Всі вони - студенти Інституту мистецтв РДГУ. Олексій - продовжувач традицій театральної родини. Як і його батько, заслужений артист України Олексій Заворотний-старший, молодший Заворотний уже встиг стати лауреатом кількох конкурсів читців. Оленку Подолець учні рівненської ЗОШ №19 знають як керівника шкільної театральної студії.

Професійне свято у театрі тривало чотири дні, протягом яких рівненські дітлахи побачили вистави “Казка про Омелька”, “Коза-Дереза”, “Гусеня” і “Пригоди Каштанчика”, у яких, крім згаданих дебютантів, пліч-о-пліч з ветеранами сцени грають молоді актори Станіслав Лозовський, Ірина Дзигальчук, Юлія Гольонко.

Як зазначив директор театру Володимир Данильчук, нині на сцену виходять лише по-справжньому віддані театру люди: адже професія актора малооплачувана, із житлом проблеми. От і доводиться іноді працювати одразу на “дитячих” і “дорослих” підмостках, як це робить Станіслав Лозовський: треба ж годувати молоду сім’ю!

Посвята пройшла весело і цікаво: у фойє театру Буратіно, Мальвіна і песик Артемон жартували, водили хороводи, веселили дітей і дорослих. А потім, переодягнувшись у парадне вбрання, приймали вітання від наставників. І хоча у цей день Павло грав задні лапи Крокодила Гени, Олена - п’яту свинку у другому ряду, а Олексій - ліву ніжку Рожевої Бегемотихи, акторського хисту молодих акторів вистачило б на трьох Гамлетів і шістьох Офелій.

29.03.2007Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 29.03.2007p. 
На головну сторінку