Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №286 від 05.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пауерліфтинг

Думками вже у Бразилії

Думками вже у Бразилії

Чемпіонат України з пауерліфтингу серед інвалідів з вадами зору 29-30 березня проходив в обласному центрі “Інваспорт”.

Турнір став останнім етапом підготовки спортсменів національної збірної перед літнім стартом престижних Всесвітніх ігор у Бразилії.

Жодних сенсацій чемпіонат не приніс. Майже всі фаворити змагань, які є членами збірної команди, прогнозовано вибороли медалі.

Незважаючи на такі результати, головний тренер збірної України з пауерліфтингу Михайло Коверза констатує недостатню готовність підопічних до літнього міжнародного турніру:

- В цілому, підсумками чемпіонату України задоволений, - говорить Михайло Миколайович. - Часу до від’їзду на світову першість у Бразилію є ще вдосталь, тож маємо над чим попрацювати. Сьогодні основний склад збірної виступив вдало, але не на межі своїх можливостей.

Зважаючи на те, що після Всеукраїнської першості подібних “генеральних репетицій” до чемпіонату світу збірна інвалідів із вадами зору з пауерліфтингу не матиме, хотілося б знати, у якому стані перебуває національна команда зараз, чи зможуть наші спортсмени підійти до літнього чемпіонату в оптимальній формі?

Головний наставник українців, заслужений тренер Михайло Коверза погодився відповісти і на ці запитання:

- Гадаю, на турнірі у Бразилії наша команда буде однією з найсильніших. Нині підопічні не у найкращій формі. Проте працюю з ними не перший рік, тож упевнений, що до літа всі спортсмени набудуть оптимальної форми: адже саме в Рівному маємо найкращу у державі тренувальну базу.

Що ж до складу команди, то вже зараз можу назвати всіх, хто відбуде до Південної Америки захищати спортивну честь країни. Дуже сподіваюся на золоту медаль Галини Галинської, перемоги у своїх вагових категоріях майстрів спорту міжнародного класу Олени Мазурової та Василиси Козирєвої. У чоловіків маю великі надії на Олександра Стольнікова, Володимира Драного, Романа Набухотного, Ігора Гавриша, Євгена Бабенка, Володимира Копитюка. Усі вони поступово підходять до піку своєї спортивної форми, наполегливо тренуються.

Сподіваюся, сам чемпіонат світу підтвердить наші амбіції, - завершує Михайло Миколайович. - Крім того, хочемо подякувати нашому головному спонсору. Українських інвалідів-пауерліфтерів завжди активно підтримує кафе “Сієста”, якому ми всі безмежно вдячні.

Що ж до результатів Української першості, то тут особливих сенсацій не сталося: жінки святкували перемогу в таких

вагових категоріях: 48 кг - Ольга Чайковська (Львів), 52 кг - Олена Мазурова, 56 кг - Василиса Козирєва (обидві - Донецьк), 60 кг - рівнянка Галина Галинська, 67 кг - Тетяна Синьовська (Львів), 90 + кг - Людмила Галушко (Донецьк).

У змаганнях чоловіків у ваговій категорії 52 кг чемпіоном України став Євген Бабенко (Донецьк), в інших вагових категоріях: 56 кг - донеччанин Володимир Драний, 65 кг - Юрій Шпитун (Житомир), 67 кг - Роман Набухотний (Сарни), 75 кг - Микола Грицаєнко (Херсон), 90 кг - Анатолій Гречко (Луцьк), 100 кг - Ігор Гавриш, а у ваговій категорії 125 + кг рівних не було Володимиру Копитюку з Рівного.

05.04.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2007p. 
На головну сторінку