Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №286 від 05.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Великдень

У центрі столу – паска

Закінчився найдовший і суворий піст. Зі словами “Христос Воскрес!” святково одягнені люди сідають за стіл - розговітися. Звичайно ж, обов’язковою стравою на Великдень є паска. Пропонуємо кілька рецептів.

Царська паска

Інгредієнти: 1 л вершків, 4 склянки сметани, 10 яєць, 1/2 склянки цукру, 1 склянка горіхів, ванілін, цедра, цукати.

Спосіб приготування. Яйця збиваємо зі сметаною, розводимо вершками, все добре вимішуємо і виливаємо в каструлю. Ставимо на вогонь, весь час перемішуючи. Коли з’явиться сироватка, переливаємо суміш у мішечок і даємо рідині стекти. Потім все перекладаємо в миску, додаємо цукор, ванілін, подрібнені горіхи, цукати, кардамон, цедру. Знову перемішуємо, викладаємо в форму і кладемо під прес.

Шоколадна паска

Спосіб приготування. Збити (протягом 30 хвилин) 60 проціджених жовтків, додати 1 склянку какао (можна тертого шоколаду), 3/4 склянки цукру, 3 склянки борошна, збивати 30 хвилин, дріжджі, збивати ще близько 30 хвилин. Заповнити тістом 1/3 форми, дати підійти і випікати.

Сирна паска

Інгредієнти: 1 кг сиру, 5 яєць, 200 г масла, 400 г сметани, 300 г цукру, 200 г родзинок, ванiль.

Спосіб приготування. Сир перетерти крiзь сито або пропустити через м’ясорубку. Яйця розтерти з цукром i ванiллю, додати до сиру. Усе вимiшати на пухку масу, додати масло, сметану, ще раз вимiшати. Поставити на вогонь i пiдiгрiвати. Якщо з’явиться хоч одна бульбашка, зняти з вогню i поставити посуд із сирною масою у холодну воду, увесь час помiшуючи, доки не охолоне.

Додати помитi й висушенi родзинки. Добре вимiшати. Сирну масу загорнути у полотняну серветку i покласти пiд прес, доки не витече вся сироватка. Готову масу викласти у форму, а потім - на скляну тарiлку.

Смачного!

05.04.2007



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2007p. 
На головну сторінку