Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №286 від 05.04.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З думкою про людей

Євгеній Денисюк: “Працюємо на благо мешканців Костополя”

Євгеній Денисюк: “Працюємо на благо мешканців Костополя”

Благоустрій і чистота міста для міського голови важать не менше, ніж життя та добробут костопільчан

Нещодавно у Костополі відбулася чергова сесія міської ради, на якій розглядалися і затверджувалися важливі для міста та його мешканців питання. Як розповів міський голова Костополя Євгеній ДЕНИСЮК (на фото), важливим було кожне із 45 питань, і всі вони на 99 відсотків вирішені.

- Незважаючи на те, що депутати у міськраді від різних політичних фракцій, все ж, працюють вони злагоджено. Адже, якщо справа стосується життя і проблем розвитку міста, благополуччя людей, ми завжди приходимо до спільного рішення, бо ці питання хвилюють усіх, - стверджує Євгеній Денисюк.

Більш докладно про роботу сесії розповів заступник міського голови Костополя Валерій МИСЬКО:

- Одним із перших питань, що розглядалися на сесії, було затвердження програми соціально-економічного розвитку міста на 2007 рік. Це - базовий документ, який визначає цілі і пріоритети роботи міської ради. Також порушувалися питання охорони довкілля, поліпшення санітарного стану та благоустрою міста, обговорювався план розвитку культури та спорту, підтримка громадських організацій, розвиток інформаційного простору; було розглянуто та затверджено програму підтримки комунальних підприємств, які обслуговують житловий сектор, та низку земельних питань.

Що стосується інформаційного простору, цьогоріч заплановано створення веб-сторінки міської ради. Розробляє дизайн та розміщуватиме новини з життя Костополя на сайті Інститут трансформації суспільства (м.Київ).

Загалом, Костопіль нині розвивається, а міська рада, у свою чергу, працює над тим, щоб життя його мешканців ставало кращим. Сьогодні, як розповів Валерій Остапович, завершується робота з Волинським ресурсним центром щодо розробки і затвердження стратегічного плану сталого розвитку Костополя. План передбачає як заходи на найближчі 10 років, так і моніторинг у сферах розвитку освіти, культури, спорту та життя міста.

- Чим менше скарг і негараздів, тим, отже, краще працює міська рада, - зазначив Валерій Мисько. - Ми завжди раді зустрічатися з людьми, вислуховувати пропозиції та задуми. Саме з цією метою періодично скликаємо громадські слухання (до слова, чергові громадські слухання заплановані у квітні). А ще налагоджуємо дружні відносини із сусідами – закордонними країнами. Так, останнім часом Костопіль став приваблювати поляків, і днями ми очікуємо гостей із польського міста Янов Любельські.

З початком весни

зазвичай пожвавлюються роботи в місті. Відтак, у планах - відремонтувати кілька вулиць, зокрема, В.Стуса, Т.Шевченка, 24 Серпня; дороги, на яких немає асфальту, прогрейдуються.

- До Великодніх свят комунальні служби посилено працюють: наводять лад у місті, вивозять сміття, яке накопичилося за зиму, упорядковують вулиці, газони та клумби, - розповідає міський голова.

Втім, за час головування Євгенія Денисюка Костопіль завжди вирізнявся своєю чистотою та ошатністю. Адже саме з приходом у 1998-му році Денисюка на посаду міського голови була організована робота комунальних служб. Благоустрій і чистота міста для нього важать так само багато, як і життя та добробут його мешканців.

- Нещодавно ми навели лад у тарифах на тепло-, водопостачання та водовідведення, - говорить Євгеній Олексійович. - На міськвиконкомі ми розглянули кожний вид послуг; була створена комісія з перевірки тарифів. Тож нині костопільчани отримують ті ж самі якісні послуги, проте за новими, обґрунтованими тарифами.

Не менш значним

завданням, до реалізації якого готуються нині у міській раді, є реконструкція очисних споруд.

- На стадії завершення виготовлення проекту реконструкції, на яку вже виділено 500 тисяч із запланованих 1,920 мільйона гривень, - розповів Євгеній Денисюк. - У другому півріччі депутати Верховної Ради та облради також обіцяли виділити значну суму коштів на реалізацію цього проекту.

Ще одне важливе питання, яке планує вирішити найближчим часом міський голова Костополя, - це проблема питної води.

- У деяких районах міста вода не відповідає санітарним нормам, - ділиться Євгеній Денисюк. - Тому вже у квітні ми розпочнемо бурити пробні арт-свердловини для проби води поблизу міста (район Малолюбашівський), щоб відшукати придатну для споживання воду. Відтак, мешканці тих районів міста, які нині потерпають, будуть забезпечені чистою, доброю водою.

Незважаючи на те,

що опалювальний сезон 2006-2007 ще не завершився, у міській раді Костополя вже сьогодні розмірковують над тим, як більш якісно підійти до наступного - 2007-2008.

- Нинішній сезон минув без зривів, тепло подавалося якісно, і неморозна зима немов сприяла цьому. І вже зараз розпочинаємо підготовку комунальних підприємств до ще більш якісного надання послуг у наступному сезоні, - зазначив Євгеній Денисюк. - Я вважаю, що готуватися до цього потрібно не восени, поспіхом, а вже зараз. Тож невдовзі ми замінюватимемо труби, засувки в котельнях тощо.

Радісна новина невдовзі чекає на одну зі шкіл Костополя. Нині розробляється проект на будівництво спортивного залу в НВО №2. На замовлений проект цьогоріч буде відкрито фінансування, і вже до осені закладеться фундамент. А навесні, відповідно, буде розпочато будівництво, розповів Євгеній Олексійович.

А невдовзі на костопільчан чекає відкриття газети міської ради.

- Донедавна міська рада була співзасновником районної газети “Вічеве слово”, - говорить Євгеній Денисюк. - Проте не завжди там знаходилося місце для висвітлення новин, які стосуються життя міста. Тому нами було прийнято рішення створити власну газету. Співзасновниками, поряд із міською радою, є ТзОВ “Свиспан Лімітед” і Костопільський завод скловиробів. Остаточна назва наразі не затверджена, проте вже у квітні газета почне якнайширше висвітлювати життя та проблеми міста, роботу міської ради та депутатського корпусу. Костопільчани будуть у повному обсязі інформовані про діяльність влади.

Повним ходом триває будівництво Храму святих Петра і Павла (див. фото), який практично вже є чудовою архітектурною окрасою Костополя, адже роботи виконані на 80 відсотків. Загалом на зведення храму буде освоєно близько трьох мільйонів гривень. Тут, окрім виділених коштів міської ради, допомагали і громада міста, і малий та середній бізнес, і підприємства, зокрема, ТзОВ “Свиспан Лімітед” і Костопільський завод скловиробів. За словами міського голови, якого громада міста обрала головою будівельної ради храму, вже цьогоріч прихожани матимуть змогу відвідувати богослужіння.

- Наближається найбільше свято християн – Світле Христове Воскресіння, - говорить Євгеній Денисюк. - Я щиро вітаю всіх костопільчан із цим радісним святом і бажаю їм родинного затишку, спокою, добробуту, злагоди та любові.

05.04.2007Алла РОГАШКО



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2007p. 
На головну сторінку