Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1004 від 25.02.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як користуватися косметикою, щоб отримувати від неї максимальну користь: корисні поради

Як користуватися косметикою, щоб отримувати від неї максимальну користь: корисні поради

Ефективність косметики залежить від правильності її використання.

А ви знали, що деякі інгредієнти у ваших кремах, масках, сироватках та інших косметичних продуктах активно взаємодіють між собою? Компоненти можуть не тільки підвищувати ефективність один одного, але й конфліктувати – аж до скасування дії. Почервоніння, лущення, печіння і інші ознаки подразнення також є наслідками неправильного поєднання інгредієнтів.

Не змішуйте: бензоїлпероксид і ретинол

Якщо ви боретеся з акне, то напевно знаєте, що ці інгредієнти працюють проти подразнень. Але є вагома причина, через яку вони не дуже часто поєднуються в одному продукті: бензоїлпероксид відмінно може впоратися із запаленнями, але може дезактивувати дію ретинолу. Це означає, що не варто накладати засоби один на інший. Краще використовувати продукт з бензоїлпероксидом вранці, а з ретинолом – перед сном, інформує Ukr.Media.

Змішуйте:

ретинол і гліцерин

Ретинол – чудодійний засіб для догляду. Але є й мінус: він сушить шкіру. Ось чому дерматологи та косметологи закликають своїх пацієнтів та клієнтів використовувати його у міру. Одним з інгредієнтів, що допомагають запобігти сухості і подразнення від засобів з ретинолом, є гліцерин – потужний зволожувач.

Не змішуйте:

вітамін C і aha-кислоти

Обидва ці інгредієнти мають антиоксидантні властивості, але у поєднанні один з одним вони можуть порушити pH-баланс вашої шкіри через занадто високий рівень кислотності. Крім того, використовуючи продукт з вітаміном C разом із засобом з AHA-кислотами, ви істотно знижуєте ефективність вітаміну C. Навіщо викидати гроші на вітер?

Змішуйте: вітамін C і ферулову кислоту

Вітамін С – потужний антиоксидант, який покращує шкіру, скорочує дрібні зморшки і допомагає впоратися з пігментацією. Його дія посилюється, коли він поєднується з феруловою кислотою.

Не змішуйте:

вітамін B3 і aha-кислоти

Також відомий як ніацинамід, вітамін B3 є засобом, що допомагає відновлювати і покращувати структуру шкіри. Він найкраще працює у середовищі з нейтральним рівнем pH, але точно не з AHA-кислотами з низьким рівнем кислотно-лужного балансу. Якщо поєднувати B3 з продуктом з високим рівнем AHA-кислот, може утворитися нікотинова кислота, а потім за нею – подразнення на шкірі. Крім того, засоби можуть конфліктувати, скасовуючи дію один одного.

Змішуйте: ретинол і гіалуронову кислоту

Гіалуронова кислота відмінно зволожує шкіру і буквально творить дива: одна молекула гіалуронки притягує і утримує молекули води, які у тисячу разів більші за її власну масу. Як відомо, чим старшими ми стаємо, тим більше шкіра втрачає вологу, а використання потужних антивікових компонентів на зразок ретинолу вимагає обов’язкового додаткового зволоження. Гіалуронова кислота – відмінний варіант.

Не змішуйте:

вітамін C і ретинол

Ретинол і ретиноїди є потужними інгредієнтами для догляду за шкірою, які скорочують зморшки, акне, пігментацію і стимулюють вироблення колагену. Саме тому засоби з ретинолом настільки популярні. Але, як ми вже говорили, є й зворотний бік медалі – можливе подразнення шкіри. Збільшити його ймовірність здатний ряд інгредієнтів, у тому числі і вітамін C. Він ефективний у боротьбі з ознаками старішання, але поєднувати його з ретинолом не варто, особливо якщо у вас чутлива шкіра.

Змішуйте: вітаміни C і E

Оскільки обидва ці вітаміни є антиоксидантами, у поєднанні один з одним вони стають ще більш потужними. Разом вони успішно захищають вашу шкіру від вільних радикалів у навколишньому середовищі і зменшують ознаки старішання. Крім того, це ідеальний варіант для складу сонцезахисного засобу.

Не змішуйте:

aha-кислоти і ретинол

Aha-кислоти – у тому числі гліколева, молочна і саліцилова – допомагають поліпшити текстуру шкіри, мінімізувати розмір пор, пігментацію і акне. Але якщо ви маєте чутливу шкіру, то спробуйте не поєднувати ретинол з AHA-кислотами.

Щоб не заплутатися у всіх цих інгредієнтах, радимо завжди робити невелику перерву перед нанесенням кожного продукту.

25.02.2021



Рівне-Ракурс №10 від 25.02.2021p. 
На головну сторінку